Raed Arafat: Terasele acoperite cu diferite tipuri de pereți pentru a păstra căldura sunt considerate spații închise

Raed Arafat: Terasele acoperite cu diferite tipuri de pereți pentru a păstra căldura sunt considerate spații închise
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut noi precizări vineri referitoare la regulile care trebuie respectate în restaurante, baruri și cafenele. Acesta a anunțat că a fost clarificat ce se poate înțelege prinr-un spațiu deschis, având în vedere că operatorii au încercat până acum să fenteze reglementările în vigoare și să acopere terasele cu panouri din sticlă sau alte materiale.

Raed Arafat, noi precizări referitoare la deschiderea teraselor în pandemie

Potrivit secretarului de stat, în aceste situații terasele devin spații închise și se aplică regulile specifice:

“A mai fost introdusă o clarificare, ce intelegem prin terase. Ați observat poate în ultima perioadă, cu temperaturile care au început să scadă, unele terase, chiar dacă ele sunt în afara sațiului închis al unui restaurant au devenit și ele închise.

Deci s-a pus sticlă, diferite tipuri de pereți pentru a păstra căldura, dar ele devin spații închise. Astfel, definirea clară încât acelea care se încadrează în definiția spațiilor închise din Legea 349 din 2002, un spațiu închis este cel care are un acoperiș și două laturi, indiferent dacă sunt permanente sau temporare.

Orice spațiu care are o astfel de descriere se tratează ca spațiu închis. Se aplică regula spațiilor închise din restaurante, după incidențe care rămân valabile, anume capacitatea redusă. Aceste spații nu pot fi tratate ca spații închise”.

Detalii despre noile restricții luate de către autorități

Secretarul de statRaed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a oferit o serie de clarificări cu privire la actualizarea regimului de restricții din România, în condițiile în care, începând de luni, vor intra în vigoare noi măsuri la nivel național, iar printre acestea se numără obligația de a purta mască în spațiile publice din toată țara, închiderea tuturor școlilor și trecerea la învățământ online, dar și limitarea circulației în sensul că, între orele 23 și 5, deplasările vor fi permisedoar pentru motive justificate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`