Raed Arafat: Sponsorizările trebuie să fie transparente, controlabile și clare (VIDEO)

Raed Arafat: Sponsorizările trebuie să fie transparente, controlabile și clare (VIDEO)

Raed Arafat a vorbit în acdrul emisiunii ”Lumini și umbre” despre sponsorizările cerute de pompieri de la instituțiile pe care le controlau, precizând că știa de existanța sponsorizărilor, în general, dar nu de faptul că se proceda în acest fel.

”La multe instituții publice, sponsorizările sunt unul dintre mecanismele de finanțare. Pompierii au rolul de prevenire și inspecție și în toată lumea comunitatea participă și ajută. Dar nu este normal să mă duc să cer sponsorizări, mai ales când știu că persona respectivă se află în procesul de autorizare sau sunt în control sau intră în sfera mea de influență. Dacă se întâmplă să primește sponsorizări, acest lucru trebuie să fie într-un mod extrem de transparent, controlabil, clar”, a spus secretarul de stat.

Întrebat dacă știa de sponsorizări, Arafat a răspuns: ”Normal că știam că există, dar nu știam că se pune cineva ”du-te și cere atât”. Dacă știam, era oprit imediat. Am luat o măsură, pentru că am aflat că Bucureștiul și alte județe făceau controalele în civil. Mie asta automat mi-a atras atenția. S-a dat dispoziția ca să se facă controlul în uniformă ca lumea să te recunoscă”, a mai spus Arafat. 

Raed Arafat: Sponsorizările trebuie să fie transparente, controlabile și clare

#DIRECT_ONE_tjyggz#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`