Raed Arafat s-a prezentat la DIICOT pentru a depune o plângere după ce a primit un mesaj de amenințare cu moartea (VIDEO)

Raed Arafat s-a prezentat la DIICOT pentru a depune o plângere după ce a primit un mesaj de amenințare cu moartea (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), s-a prezentat, joi, la sediul DIICOT pentru a depune o plângere după ce a primit o amenințare cu moartea de la o persoană, pe Facebook, adeptă a teoriilor conform cărora noul coronavirus nu există.

Raed Arafat a depus o plângere la DIICOT după ce a fost amenințat cu moartea

„Am venit și am depus plângerea, de aici este treaba autorităților. Pentru un film care a fost postat public și prin postarea publică știută de toată lumea. (…) Eu sper să fie ok”, a spus Raed Arafat la ieșirea de la DIICOT.

În mesajul de amenințare, se spune despre Raed Arafat că ar fi comis „crime împotriva cetățenilor români” și că „a primit dreptul de a ucide în numelețăriișipoporuluiromân”.Dupa ce postarea a fost mediatizată, barbatul a șters mesajul adresat secretarului de stat.

O anchetă a fost deschisă în acest caz.

Raed Afarat, despre noul număr record de cazuri de COVID-19: Mai îngrijorătoare este creșterea numărului de pacienți de la terapie intensivă

Totodată, la ieșirea de la DIICOT, Raed Arafat a vorbit despre noul număr reciord de cazuri de infectare cu noul coronavirus din România – 777 de îmbolnâviri în ultimele 24 de ore.

„Mai îngrijorătoare este creșterea numărului de la terapie intensivă, avem 261 de pacienți, deci am depășit 260. Rămânem cu recomandarea către populație să respecte regulile de distanțare, să nu asculte campaniile care spun să nu porți mască sau să nu respecți aceste reguli. Este singura metodă prin care într-adevăr putem să limităm răspândirea virusului”, a spus Raed Arafat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

România a înregistrat, joi, cel mai mare număr zilnic al cazurilor de infectare cu coronavirus de la debutul epidemiei. Raportul transmis de Grupul de Comunicare Strategică aratăcă în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 777 de noi îmbolnăviri, astfel că numărul total al infecțiilor, la nivel național a ajuns la 35.003.Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.În acest moment, 261 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă.

De asemenea, în intervalul15 iulie, ora 10:00 – 16 iulie, ora 10:00, au fost înregistrate 19 decese. Este vorba despre14 bărbați și 5 femei. Astfel, bilanșul total al victimelor, la nivel național a ajuns la1.971.

Până în acest moment, la nivel național, au fost prelucrate 906.015 de teste, ceea ce înseamnă că în ultimele 24 de ore au fost efectuate 19.133 de teste.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`