Raed Arafat: Riscul major e ca unii să spună „gata, am scăpat, de ce să mă vaccinez”

Raed Arafat: Riscul major e ca unii să spună „gata, am scăpat, de ce să mă vaccinez”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, marți seara, la Digi 24,că vaccinarea rămâne cel mai important lucru. El a mai precizat că situația epidemiologică bună, fiind toate județele din țară sunt în scenariul verde,nu trebuie să fie interpretată greșit.

”Vaccinarea este cel mai important act pentru a menține această situație și pentru a ajunge și la mai bine. Dacă vom continua vaccinarea cu siguranță în următoarele două-trei luni vom ajunge la un nivel chiar foarte bun”, a precizat Raed Arafat.

”Da, suntem într-o situație bună, trebuie să o păstrăm, respectând regulile. Urmează ca în cursul săptămânii viitoare niște propuneri de relaxare, dar asta trebuie cu precauție. Până nu ajungem să avem un număr suficient de vaccinari nu putem să spunem, într-adevăr: ”Am învins”. La acest moment, procentul populației vaccinate încă nu e suficient”, a declarat Arafat, la Digi 24.

El consideră că cel mai mare risc este ca unele persoane să spună ”gata, am scăpat, de ce să mă mai vaccinez?”

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nu consideră că este o discriminare faptul că persoanele vaccinate vor putea participa, în anumite condiții, la diverse evenimente.

„Nu e o discriminare, sunt condiții medicale. Nu pot să pretind unei persoane vaccinate, cu un risc mai mic, să aibă aceleași condiții ca o persoană care nu este vaccinată”, a spus Arafat.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare în România și până în prezent, au fost imunizate 3.711.304 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`