Raed Arafat: Probabil va fi o creștere a numărului cazurilor de coronavirus în următoarele 10 -15 zile. Sper să controlăm această creștere (VIDEO)

Raed Arafat: Probabil va fi o creștere a numărului cazurilor de coronavirus în următoarele 10 -15 zile. Sper să controlăm această creștere (VIDEO)
Foto: gov.ro

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe (DSU), Raed Arafat, a declarat duminică seară, într-o intervenție pe B1 TV, că este de așteptat ca în următoarele 10-15 zile să existe o creștere a numărului cazurilor de infectare cu coronavirus, însă depinde cât de ușor va putea fi controlată aceasta.

Raed Arafat spune că autoritățile se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în următoarele săptămâni

”Va fi o creștere probabil a numărului cazurilor. Depinde cât de controlabilă va fi. O mare parte din populației a respectat recomandările, dar este și o parte din populație care nu a respectat recomandările, dovadă și amenzile date de Poliție. Este posibil să începem să vedem o creștere în următoarele 10 -15 zile.

Sper să controlăm această creștere pentru că indicatorii arată că presiunea pe sistemul sanitar a scăzut comparativ cu acum 2-3 săptămâni. Eu sper să o menținem așa”, a declarat Raed Arafat.

Arafat: Măsurile care s-au luat în ultima perioadăau avut efectul lor, au dus la o scădere a infectărilor

Șeful DSU a precizat însă că scăderea ușoară a numărului de infectări care se poate constata în România în această perioadă arată că măsurile instituite de autorități au produs efecte și a insistat asupra faptului că acestea trebuie menținute în continuare.

”Faptul că avem o scădere a numărului cazurilor, o scădere mică, nu putem să spunem că este o scădere masivă a numărului cazurilor din terapie intensivă și din spitale, arată totuși că măsurile care s-au luat în ultima perioadă – masca universală, carantinările locale, zonale – au avut efectul lor, au dus la o scădere. Din nou, depinde de noi cum va fi această scădere, dacă va fi după ea o creștere controlabilă sau nu, paralel cu acțiunea de vaccinare.

Cel mai important lucru este păstrarea măsurilor de siguranță mai departe – masca, distanțarea, mobilitatea limitată și contactele limitate și să nu intrăm în zonele aglomerate – , iar pe partea cealalată, cui îi vine rândul, să se vaccineze”, a mai spus Raed Arafat.

Arafat:Eu o să mă vaccinez public

De altfel, șeful DSU a precizat, în cadrul aceleiași intervenții că el se va vaccina public și i-a sfătuit pe români să facă același lucru pentru a se proteja de coronavirus ei, dar și pentru a-i proteja pe cei din jurul lor.

”Eu o să mă vaccinez. Am decis să mă vaccinez, și vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Asta înseamnă că pentru mine, ca persoană, cred că acest lucru este bun. Le sfătuiesc și pe aceste persoane să se vaccineze pentru că este bine pentru sănătatea lor și pentru a se proteja și pentru a-i proteja și pe cei din jurul lor. Nu pot să vin să sfătuiesc pe cineva să facă ceva ce eu nu aș face. Când o să-mi vină rândul, o să mă vaccinez, o să mă vaccinez public ca să vadă lumea că ce am zis am făcut. Sfatul meu pentru toți este să nu asculte dezinformările și manipulările care circulă peste tot și să se gândească la interesul lor și al familiilor lor și al celor apropiați”, a mai declarat Raed Arafat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Potrivitraportăriitransmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 3.034 de cazuri de COVID-19, dintr-un total de 9.829 de teste prelucrate în același interval. 1.119 de pacienți sunt internați în acest moment în secțiile de terapie intensivă. De asemenea, de sâmbătă până duminică au fost înregistrate 60 de decese în rândul persoanelor infectate cucoronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`