Raed Arafat: O să fie analizat impactul testelor salivare în școli. E posibil să le oprim, dacă nu au valoare adăugată (VIDEO)

Raed Arafat: O să fie analizat impactul testelor salivare în școli. E posibil să le oprim, dacă nu au valoare adăugată (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că autoritățile vor analiza impactul folosirii testelor pe bază de salivă în școli. Dacă se constată că acestea nu sunt utile, distribuirea lor va fi oprită.

Arafat, despre testele COVID folosite în școli

„O să fie analizat impactul lor, dacă e de continuat sau nu.
Se discută și cu Ministerul Sănătății, și cu cel al Educației, și cu experții în epidemiologie. Dacă considerăm că sunt fără valoare adăugată, e posibil să decidem să le oprim”, a declarat, luni, Raed Arafat.

Întrebat dacă testele salivare vor fi înlocuite cu teste antigen, Arafat a răspuns că acest lucru urmează să fie analizat.

Ce spunea ministrul Educației despre testele COVID folosite în școli

Duminică, minstrul Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), a declarat că 27.000 de copii au fost testați pozitiv cu coronavirus, mulți cu ajutorul testelor pe bază de salivă distribuite în școli.

Ministrul a mai spus că 776 din cei 8.800 de bolnavi care erau internați duminică în spitale erau copii. Asta înseamna un procent de 8%. Cîmpeanu a mai precizat că „a scăzut semnificativ numărul cazurilor copiilor care necesită tratament în secţiile de terapie intensivă”.

Vineri, Sorin Cîmpeanu anunțase distribuirea în școli a peste 5,6 milioane de teste.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`