Raed Arafat: Nu ne așteptăm să vedem scăderi ale numărului de pacienți la ATI cel puțin 2-3 săptămâni

Raed Arafat: Nu ne așteptăm să vedem scăderi ale numărului de pacienți la ATI cel puțin 2-3 săptămâni
Foto: Inquam Photos / George Călin

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat, într-o conferință de presă, numărul pacienților COVID-19 aflați la terapie intensivă, nu va scădea în următoarele două -trei săptămâni.

„Există o ușoară descreștere, este clar că de la 12.474 de cazuri pe 29 octombrie am ajuns acum la 8.268. La Terapie Intensivă, nu ne așteptăm încă la descreșteri. Suntem pe un platou, există diferență de 2 pacienți între 29 octombrie și 5 noiembrie.

Încă avem pacienți și în unitățile de primiri urgență, deci la terapie intensivă și de secții spitalicești încă nu ne așteptăm să vedem descreșteri decât dacă descreșterea cazurilor pozitive continuă și durează cel puțin 2-3 săptămâni să începem să simțim descreșterea la nivelul secțiilor de terapie intensivă”, a spus Raed Arafat.

„La decese, în continuare suntem cu un număr mare de decese și din păcate, cu cât avem un număr mare de pacienți ventilați în stare critică în secțiile de terapie intensivă și în unitățile de primiri urgențe, numărul de decese va continua să fie unul semnificativ, având în vedere că multe din aceste persoane sunt într-o stare critică”, adăugat șeful DSU.

Pacienţi cu COVID-19, transferaţi în Danemarca şi Cehia

Raed Arafat, a mai anunţat, că pacienţi cu COVID-19 vor fi transferaţi la sfârşitul acestei săptămâni în Danemarca şi Cehia.

“În cursul săptămâni trecute am avut trei transferuri de pacienţi în Germania, luni, 6 pacienţi de terapie intensivă cu un avion al Forţelor Aeriene Germane, marţi, tot 6 pacienţi cu un avion al Forţelor Aeriene Române şi miercuri, tot 6 pacienţi cu un avion al Forţelor Aeriene Germane. În cursul următoarelor două zile urmează să ducem pacienţi în Danemarca şi în Cehia. Avem acceptaţi doi pacienţi în Danemarca, doi pacienţi în Cehia, dacă totul este ok transferurile se vor efectua în cursul zilei de mâine”.

Coronavirus în România: 8.268 de cazuri și 483 de decese în ultimele 24 de ore

Autoritățile au raportat 8.268 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 la nivel național, potrivit bilanțului transmis vineri de către Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, au fost înregistate 483 de decese COVID-19 în 24 de ore, însă 20 dintre acestea s-au produs anterior intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.013. Dintre acestea, 1.877 sunt internate la ATI.

În România nu mai este liber niciun pat ATI pentru bolnavii de COVID-19, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`