CORONAVIRUS | Raed Arafat: Posibil să ajungem la o rată de infectare foarte mare / Inclusiv activităţile Bisericii ar putea fi restricționate

CORONAVIRUS | Raed Arafat: Posibil să ajungem la o rată de infectare foarte mare / Inclusiv activităţile Bisericii ar putea fi restricționate

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, anunță că autoritățile ar putea lua măsuri drastice în privința adunărilor cu număr mare de persoane, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Deciziile ar putea să se aplice inclusiv Bisericii.

„Este posibil să ajungem la măsuri mai restrictive pe întâlnirile publice. Sunt discuţii care au fost, . Încă suntem pe preventiv, dar la un moment ar putea să se schimbe şi să fie treabă de management al situaţiei dacă virusul se transmite în comunitate” a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

În opinia șefului DSU, este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare: „Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare. La o rată de infectare foarte mare, numărul deceselor pe plan mondial poate să fie foarte mare. Sunt păreri, niciunul nu poate să spună ce va fi, din cauza asta suntem obligaţi să luăm toate măsurile posibile ca să limităm şi să prevenim”.

Întrebat care ar putea fi rata de infectare în țara noastră, Raed Arafat a răspuns că la nivel mondial cifrele variază între 30 şi 70%.

Acesta a insistat că măsurile restrictive în privința întâlnirilor publice trebuie să se aplice tuturor instituţiilor, inclusiv Bisericii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`