Raed Arafat: „Mâine depășim 866 cazuri. Situația începe să fie îngrijorătoare, nu mai sunt locuri la ATI”

Raed Arafat: „Mâine depășim 866 cazuri. Situația începe să fie îngrijorătoare, nu mai sunt locuri la ATI”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat, vineri seara, că situația ”începe să devină îngrijorătoare” din cauza crizei COVID-19, mai ales din pricina faptului că secțiile ATI ale spitalelor din București, pline cu pacienți infectați cu COVID-19, nu mai au locuri disponibile.

”Semnalul este că sunt tot mai multe cazuri grave. La acest moment, analiza de la ora 18 ne arată ca avem un nou record de cazuri şi mâine vom avea din nou o cifră record. În ultimele 24 de ore, între ora 18 şi 18 s-au raportat 866 de cazuri. Mâine vom avea peste 850, probabil 866 de cazuri, şi ne ducem către 900”, a declarat Arafat la Digi24.

„Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă.

Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal. Și mâine vom avea o cifră record”, a punctat șeful.

Un nou record negativ pentru România: 799 de noi îmbolnăviri în 24 de ore

România a depășit un nou record al infectărilor cu noulcoronavirus. 799 de noi îmbolnăviri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, din 18.986 de teste prelucrate,potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

La ATI, în acest moment, sunt internați 273 de pacienți. De asemenea, în ultime 24 de ore, 17 pacienți cuCOVID-19au decedat. În total, la nivel național, bilanțul contaminărilor a ajuns la35.802.

„Față de joi, alte 109 persoane au cerut să iasă din spital. În total sunt peste 900 de pacienți externați la cerere. Faptul că se spune că asimptomaticii nu transmit virusul. Să nu ai cunoștințe și să spui vrute și nevrute. Toate studiile, publicate la nivel foarte înalt, spun clar că asimptomaticul și presimptomaticul transmit”, a mai declarant Raed Arafat.

Raed Arafat: Mesajele de negaționism nu fac decât să distrugă lupta împotriva coronavirusului

Raed Arafat a vorbit joi, pentru B1 TV, despre modul în care evoluează epidemia de coronavirus în România:

– Despre estimarea Guvernului că vom avea 1.600 de infectări zilnice cu coronavirus la mijlocul lui august: Este un calcul făcut deCentrul Național de Coordonare și Conducere Integrată împreună cu INSP și prevede, pe baza modului în care crește numărul cazurilor. Acest număr poate fi redus dacă oamenii respectă regulile.

– Mesajele de negaționism răspândite pe toate mediile nu fac decât, dacă ele sunt ascultate, să distrugă lupta împotriva coronavirusului

– Se reintroduc noi restricții? Probabil în primă fază sunt restricțiile locale, care limitează răspândirea în zonele respective. Nu avem cum să nu luăm aceste măsuri dacă vedem că situația se agravează. Situația e urmărită de noi. Totul depinde de modul în care populația înțelege să respecte reguli simple.

– Despre medicii care iau în derâdere pericolul COVID-19: ca medic n-o să înțeleg niciodată acest lucru. Cei care comentează acest lucru cu vehemență cred că nu au stat de vorbă cu colegii epidemiologi, cu colegii de la Infecțioase

Ce pierdem dacă respectăm măsurile de protecție? Ce pierdem dacă purtăm masca? Mesajele despre ”botniță” sunt bine gândite, să prindă. Atunci oamenii încep să creadă și apar to mai multe focare.

CITEȘTE AICI toate declarațiile lui Raed Arafat, în exclusivitate pentru B1 TV

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`