Raed Arafat: „Este pericol să mai fie o explozie la o cisternă” / 26 de pompieri au fost răniți

Raed Arafat: Este pericol să mai fie o explozie la o cisternă / 26 de pompieri au fost răniți

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat în legătură cu exploziile care au avut loc sâmbătă seara la stația GPL de la Crevedia că există pericolul ca o nouă explozie să aibă loc, din această cauză a fost evacuată populația pe o rază mai mare. Ar exista încă o cisternă la stația afectată de deflagrații:

„Încă suntem în dinamică. Zona trebuie să fie evaluată încă. Zona încă este una periculoasă și din cauza aceasta am evacuat la distanță pentru că este pericol să mai fie o explozie la o cisternă care este încă acolo.

Au fost folosiți roboții, s-a evitat să fie un număr de pompieri, am evitat ca oameni să fie foarte aproape de cisternă. S-au dat mesaje Ro-Alert în zonă. Zona imediat limitrofă a fost evacuată. La acest moment colegii vor continua să încerce să controleze situația.

Astfel de scenarii există. Orice incendiu când ai cisterne în zonă astfel de scenarii există. De asta se răcesc, de asta au fost aduși roboții să poată cu apă să răcească”.

Bilanțul exploziilor de la Crevedia

În ceea ce privește bilanțul, Raed Arafat a precizat că la prima explozie au fost șapte răniți care au fost preluați către unitățile medicale. Ulterior, în urma cele de-a doua explozii 26 de pompieri au fost la rândul lor răniți.

Există și o persoană decedată, însă nu în urma incendiului. Un pacient ar fi făcut infarct în momentul deflagrației. A fost resuscitat dar a intrat din nou în stop cardiac.

Pe de altă parte, Raed Arafat a precizat că situația este în dinamică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`