Raed Arafat, după cutremurul de marți: Efecte minore în 22 de localități din cinci județe. Clădirile afectate sunt evaluate de experți / Șeful DSU anunță o campanie televizată (VIDEO)

Raed Arafat, după cutremurul de marți: Efecte minore în 22 de localități din cinci județe. Clădirile afectate sunt evaluate de experți / Șeful DSU anunță o campanie televizată (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Cutremurul de 5,7 grade de marți a provocat efecte minore în 22 de localități din cinci județe, a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, miercuri, la Palatul Victoria, în debutul ședinței de Guvern.

Raed Arafat, efecte și măsuri după cutremurul de marți din Oltenia

Secretarul de stat spune că au fost înregistrate efecte în 22 de locații din județele Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinți și Vâlcea.

„În urma cutremurului de ieri, un cutremur de 5,7 grade, noi am avut efecte în 22 de localități din cinci județe, Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinți și Vâlcea. Toate efectele au fost efecte care n-au pus viața în pericol. Am avut doar două persoane cu leziuni minore, care s-au aflat în zonă, care s-au rănit ușor. În rest, au fost mai mult atacuri de panică, dar nu leziuni grave, din cauza cutremurului”, a precizat Raed Arafat.

„Clădirile care au suferit fisuri, care au suferit căderi de structuri constructive, sunt evaluate de experții în construcție pentru a stabili dacă este vreuna dintre ele în pericol și nu poate să mai fie locuite. Până acum, nu avem niciun bloc sau o clădire care să ni se spună că nu se poate locui mai departe, deci efectele, cum am zis, au fost minore, numai că au fost extinse pe mai multe localități”, a adăugat el.

Raed Arafat spune despre campania „Nu tremur la cutremur” va fi difuzată „pe 30 de posturi de televiziune”.

„La nivelul situațiilor de urgență, noi avem concentrarea pe partea de pregătire instituțională și pregătire a populației, și pe partea de răspuns. Din punct de vedere al pregătirii populației, în ultimii ani, am desfășurat mai multe campanii de informare a populației, cea mai cunoscută fiind campania «Nu tremur la cutremur» (…), o campanie care urmează să revină pe 30 de posturi de televiziune, începând din ziua de luni, și va merge pe o perioadă mai lungă, cu toate clipurile pe care le conține pentru informarea populației asupra modului de reacție”, a continuat șeful DSU.

El a vorbit și despre platforma „Fii pregătit” și extinderea accesului la ea.

„Urmează să venim cu propunerea (…) prin care accesul la această platformă să fie asigurat pe fiecare site public al unei instituții centrale sau județene, sau locale, astfel încât populația să vadă butonul și să poată să acceseze platforma «Fii pregătit», care are toate ghidurile pentru populație despre ce să facă înainte, în timpul și după un risc, adică la cutremur, la inundații și în alte situații”, a mai spus Raed Arafat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`