Raed Arafat, despre „vaccinarea la chiuvetă”: Nimeni să nu facă asta și să înțelegem că e o chestiune penală foarte gravă (VIDEO)

Raed Arafat, despre „vaccinarea la chiuvetă”: Nimeni să nu facă asta și să înțelegem că e o chestiune penală foarte gravă (VIDEO)
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Sursa foto: Facebook

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit la vineri seară, la B1 TV, despre fenomenul de “vaccinare la chiuvetă”. Secretarul de stat avertizează că nimeni nu ar trebui să facă asta, fiind o chestiune penală foarte gravă.

”Se vorbește despre două metode: metoda în care unii au încercat să umble la baza de date și aici au fost prinși medici sau pesonal sanitar care au făcut așa ceva și există dosare. Tehnica care e mai greu de prins este când cineva aruncă doza și de regulă, se face cu vaccinul care este într-o singură doză (Johnson & Johnson). Arunci doza și are un certificat adevărat verde, dar nu s-a vaccinat și tu știi că nu te-ai vaccinat. Ajungi la Terapie Intensivă, toată lumea știe că ești vaccinat, dacă nu spui adevărul și nu spui că nu ești vaccinat, s-ar putea medicul să considere că dacă esti vaccinat, nu are de ce să intre cu medicația într-un mod agresiv.

Deci îl induci în eroare şi pe medicul respectiv, îţi pui viaţa în pericol mai mult şi după care nu auzim decât că vaccinaţii s-au îmbolnăvit şi poate unii dintre ei, de fapt, sunt nevaccinaţi, au doar certificat”, a spus șeful DSU la Talk B1, prezentat de Ștefan Pășcuță.

Întrebat cum putem combate acest fenomen, acesta a precizat: ”În primul rând, prin conștiința personală și nimeni să nu facă asta și să înțelegem că asta e o chestiune penală foarte gravă. Acum există un dosar penal in rem pe această temă şi cu siguranţă, dacă se va prinde cineva care a făcut acest lucru… s-ar putea ca un pacient aflat în stare gravă să recunoască şi e suficient ca Poliţia să ştie că pacientul a recunoscut, să spună unde, la ce oră a făcut-o şi persoana care a făcut acest lucru deja este identificată şi asta însemană dosar penal şi chiar risc de a intra în puşcărie. Nu ştiu dacă merită”.

„Controlul se face, bineînţeles prin depistarea celor care fac aşa ceva pe bani, pe orice şi face acest lucru. Şi aici sunt doi, şi cel care dă şi cel care face. Eu sper ca acest fenomen să nu fie semnificativ. Există, se aude, în final, colegii de la Poliţie vor depista şi vor identifica cine a făcut aşa ceva, dacă a fost implicat, şi se vor lua măsurile”, a arătat Raed Arafat.

Poliţiştii din Timiş au deschis o anchetă, dar şi dosar penal, după ce mai mulţi pacienţi cu forme severe de COVID-19 au fost internaţi la Spitaul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, deşi deţineau certificate de vaccinare. Situaţia a fost semnalată de managerul unităţii medicale, medicul Cristian Oancea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`