Raed Arafat, despre starea răniților la 8 zile după explozia din Crevedia. Un pompier este în stare extrem de gravă

Raed Arafat, despre starea răniților la 8 zile după explozia din Crevedia. Un pompier este în stare extrem de gravă
Inquam Photos / Octav Ganea

În cadrul conferinței de presă de duminică, Raed Arafat a furnizat informații noi privind starea victimelor rănite în exploziile devastatoare de la stația GPL din Crevedia.

Starea pompierilor răniți în explozia de la stația GPL

Șeful DSU, Raed Arafat, a subliniat că evoluția pompierilor răniți este promițătoare. Din cei 20 de pompieri care au rămas internați, 12 sunt în continuare tratați în spitale din România, în timp ce restul de 8 au fost transferați în unități medicale străine, pentru a primi tratament specializat.

Pompierul internat la Milano, șanse minime de supraviețuire

În cazu  pompierului transferat în Milano, diagnosticul rămâne rezervat din cauza arsurilor pe care le-a suferit pe 80% din suprafața corpului.

„La acest moment, mai rămân internaţi 12 pompieri în România şi opt pompieri în străinătate. Ne aşteptăm ca primul să fie externat chiar săptămâna asta, dacă informaţiile sunt corecte. Va trebui să îl aducem acasă în stare bună…Informaţiile despre pompierii noştri – care au fost duşi inclusiv intubaţi unii – şi despre civili până acum este că situaţia este sub control, sunt stabili. Există un caz la Milano. Până acum au reuşit să îl menţină şi să îl asiste. Poate că reuşesc să îi salveze viaţa, are arsuri foarte mari, de peste 80%, cu prognostic foarte rezervat”, a spus șeful DSU.

Unul dintre pompierii din străinătate, pregătit să fie externat

Arafat a menționat că primul dintre pompierii transferați în unități medicale străine ar putea fi externat în curând, în urma progresului înregistrat. Echipa medicală este optimistă în privința recuperării acestuia și depune toate eforturile pentru a-i asigura o revenire în condiții bune.

Bilanțul tragic al exploziilor de la Crvedia

Exploziile de la stația GPL din Crevedia a provocat decesul inițial a 2 persoane decedate și rănirea a peste 56. Nu mai puțin de 43 de persoane sunt cadre ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI): 39 de pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi.

Dintre aceștia, o a treia persoană a murit în urma rănilor suferite în explozia de sâmbătă seară a stației GPL de la Crevedia.  Este vorba de unul dintre cei doi pacienți de la Spitalul Floreasca, care avea arsuri pe peste 90% din suprafața corpului, potrivit Ministerului Sănătății. Victima avea șanse extrem de reduse de supraviețuire din pricina gravității rănilor și nu putea fi transferată în străinătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)