Raed Arafat, de Ziua Aviației: Multe vieți ar fi fost pierdute fără aviatori. Vă multumesc și vă doresc cer senin! (VIDEO)

Raed Arafat, de Ziua Aviației: Multe vieți ar fi fost pierdute fără aviatori. Vă multumesc și vă doresc cer senin! (VIDEO)
Foto: Captura B1 TV

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene este sărbătorită, luni, la București, zi în care este prăznuitSfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului. În acest context, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) le-a mulțumit aviatorilor pentru sacrificiile pe care le fac pentru cetățenii români ce necesită transport cu elicopterul la spitale, arătând că fără aceștia s-ar fi pierdut multe vieți.

Raed Arafat, de Ziua Aviatorilor: Fără voi s-ar fi pierdut multe vieți

„Dacă ne uităm la cifrele din ultimii ani, am înțelege foarte bine cât de mare este rolul dumneavoastră ca salvatori, și că fără această instituție multe vieți ar fi fost pierdute.

A fi aviator este o vocație. La fel ca și medicii. A fi aviator înseamnă să înțelegi că-ți riști viața, mai ales când ești aviator într-un serviciu de intervenție. Acolo nu poți să spui că zbori când totul este bine, riscați și când cineva are nevoie de voi, iar povestea pilotului care transporta cordul pentru Târgu Mureș este una elocventă în acest sens. Nu știți cu ce vă confruntați pe drum. Încercăm ca riscurile să fie cât mai mici, dar risc zero nu există.

Cu ocazia Zilei Aviației, eu vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut, succes în tot ce veți face și cer senin!”, a transmis Raed Arafat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru aviatori

Și Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj pentru aviatori. Șeful statului a aratat că economia și apărarea spațiului aerian al țării sunt datorate și contribuțieiaviatorilor români.

„În această zi, rememorăm, totodată, contribuţia generaţiilor de constructori de aeronave, oameni de ştiinţă care, prin creativitate, inteligenţă şi pasiune, au dus aeronautica românească la nivelul ţărilor cu tradiţie şi performanţe remarcabile în acest domeniu. De asemenea, îi celebrăm şi pe cei care lucrează în domeniul aviaţiei civile, atât cea de transport, cât şi cea utilitară şi sportivă. Fiecare, în domeniul său, îşi aduce contribuţia la dezvoltarea economiei ţării noastre şi la progresul sportului aviatic. (…) Dragi aviatori şi membri ai Forţelor Aeriene, vă felicit pentru performanţele şi realizările profesionale. Aţi transformat zborul şi apărarea spaţiului aerian al României într-o adevărată profesiune de credinţă. Vă urez ca spiritul de sacrificiu, patriotismul şi dorinţa de autodepăşire care vă caracterizează să vă ghideze şi în viitor în îndeplinirea misiunilor dumneavoastră”, a afirmat şeful statului.

Spectacol în Capitală, de Ziua Aviaţiei Române

Spectacol în Capitală, de Ziua Aviaţiei Române. Demonstraţii de zbor, aeronave deschise pentru toţi curioşii şi poveşti din teatrele de operaţiuni. Piloţii avioanelor de lupă i-au încântat pe spectatori cu loopinguri sau ranversări executate cu precizie. Bazele aeriene din ţară le-au permis pentru o zi românilor să afle tainele zborului. Iar premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj de apreciere către cei care lucrează în domeniul aviației cu ocazia acestei zile și le-a mulțumit tuturor pentru efortul depus de la începutul pandemie.

„Am tinut sa fiu prezent de Ziua Aviatiei pentru a-mi arata respectul, aprecierea deosebita fata de spiritul de sacrificiu, inalta pregatire si rolul determinant pe care il joaca aviatia militara, cat si cea a MAI si aviatia civila in apararea Romaniei si in dezvoltarea economica a Rmaniei. La multi ani, dragi aviatori si cer senin!”, a transmis Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`