Raed Arafat anunță măsurile în caz de viituri pe Dunăre: „Vor fi mobilizate forțe supliementare către unele județe” / Care sunt zonele cu risc

Raed Arafat anunță măsurile în caz de viituri pe Dunăre: Vor fi mobilizate forțe supliementare către unele județe / Care sunt zonele cu risc

Șefu DSU, Raed Arafat, a anunțat joi, la Guvern, care sunt măsurile pregătite de autorități în cazul unor viituri pe Dunăre. Raed Arafat a precizat că măsurile au fost recomandate în cazul în care apăreau probleme pe cursul Dunării, însă în acest moment este o cantitate gestionabilă pe cursul Dunării:

“Montarea digurilor temporare la nevoie, asta se face împreună cu colegii de la Apele Române, și mobilizarea digurilor temporare către zonele care pot să fie cu risc, dar din fericire din ce auzim cel mai probabil nu av fi nevoie de acest lucru. Activarea centrelor județene de conducere a intervenției la nivelul județelor unde sunt alerte și în timp util solicitarea de către Inspectoratele pentru Situații de Urgență pentru suplimentarea forțelor la nevoie către IGSU și către Departamentul pentru Situații de Urgență. Aceste măsuri au fost recomandate în cazul în care apăreau probleme pe cursul Dunării. La acest moment suntem în așteptare dacă se modifică ceva, dar probabil că nu se va modifica și avem o cantitate gestionabilă pe cursul Dunării”.

În afară de pericolul unor viituri pe Dunăre, Raed Arafat a vorbit și despre problema precipitaților așteptate în cantități mari în anumite județe din țară. În acest sens, Raed Arafat a anunțat suplimentarea de forțe în unele județe:

“În paralel avem problema ploilor și care mâine o să aflăm mai exact care este situația, ce coduri vor intra, care sunt zonele care vor fi afectate sâmbătă seara, duminică, până în ziua de luni. Măsurile pe care le-am recomandat sunt măsuri care rămân valabile în cazul ploilor și în cazul în care ne așteptăm la inundații surpriză sau în unele zone în care se știu că sunt inundabile și dacă de la colegii noștri i se spune că există un risc major într-o anumită zonă să luăm măsuri necesare în zona respectivă. S-a luat decizia de ieri deja și ordinul este pregătit și a fost transmis în țară de mobilizare a unor forțe supliemntare către unele județe. Forțele urmează să fie mobilizate din Alba, Arad, Bacă, Bihor, Buzău, Cluj, Covasna, Harghita, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și București către județele care noi le luăm ca județe cu risc: Dolj, Giurgiu, Mehedinți, Olt și Teleorman”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`