Radu Țincu: Un copil nu trebuie să fie pedepsit cu școală online pentru că nu s-a vaccinat, decizia de vaccinare nici măcar nu îi aparține. Trebuie să încercăm cât mai mult să scădem această scindare socială (VIDEO)

Publicat: 20 08. 2021, 14:12
Sursa Foto: Pixabay

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a explicat că un elev nu trebuie pedepsit și pus în situația de a nu participa la învățământul față în față din cauză că părinții nu au dorit să îl vaccineze. Există o multitudine de alte metode prin care putem să ne asigurăm că o persoană nevaccinată nu le îmbolnăvește pe celelalte, a subliniat el, vineri, la „Talk B1” cu Ștefan Pășcuță.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Țincu, pe B1 TV, despre vaccinarea elevilor și regulile pentru redeschiderea școlilor

Întrebat dacă un scenariu de genul celui în care elevii nevaccinați trec în online dacă rata de infectare depășește pragul de 6, o variantă luată în calcul de autorități, ar motiva părinții să își vaccineze copiii, Radu Țincu a afirmat: „Nu, nu cred că trebuie realizată niciun fel de discriminare. Faptul că un copil nu s-a vaccinat – nu va trebui să fie pedepsit pentru acest lucru. Pe de altă parte, decizia de vaccinare nici măcar nu aparține copilului, oarecum îl pedepsim pe copil să nu participe la învățământul față în față pentru că părinții nu au dorit să îl vaccineze. Cred că trebuie să încercăm cât mai mult să scădem această scindare socială, iar cel care nu s-a vaccinat există o multitudine de alte metode prin care putem să ne asigurăm că nu îi îmbolnăvește pe ceilalți, de la testare, de la respectarea măsurilor sanitare”.

„Nu în ultimul rând, pentru că aceste măsuri sanitare sunt greu de implementat în colectivități de copii, mă întreb și iarăși e un element care ar trebui comunicat, cum s-a îmbunătățit, spre exemplu, personalul din învățământ, cum a crescut numărul personalului din învățământ care să poată să gestioneze implementarea acestor măsuri sanitare”, a adăugat medicul.

Întrebat dacă măsurile anunțate în conferința de la Palatul Victoria sunt bine-venite și potrivite, el a spus: „Era obligatoriu ca redeschiderea școlilor să se realizeze și cu anumite măsuri. Ne amintim, anul trecut s-au redeschis școlile și în foarte scurt timp s-au închis pentru că numărul de cazuri a explodat, deci e nevoie nu doar de festivitatea de deschidere a școlilor, ci și de niște măsuri care să secondeze această deschidere a unităților de învățământ”.

„Este nevoie, în primul rând, de respectarea măsurilor sanitare, văd că se vorbește de mască de protecție – sigur, ea este un element care scade rata de transmisibilitate a virusului, însă să nu uităm că ea nu se poate aplica în totalitate tuturor copiilor, iar pe de altă parte aceste grupe pediatrice nu respectă în totalitate măsurile sanitare, pentru că nici noi, adulții, unii dintre noi nu înțelegem necesitatea purtării măștii de protecție”, a mai afirmat Radu Țincu.