Radu Țincu: Până când marea parte a populației nu va înțelege importanța respectării regulilor, este foarte dificil să recăpătăm controlul asupra pandemiei chiar și cu restricții (VIDEO)

Radu Țincu: Până când marea parte a populației nu va înțelege importanța respectării regulilor, este foarte dificil să recăpătăm controlul asupra pandemiei chiar și cu restricții (VIDEO)

Întotdeauna într-o criză, dar mai ales în una sanitară este nevoie de măsuri, fie ele unele nepopulare, a subliniat Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, luni, în direct pe B1 TV, unde a explicat că, de la momentul implementării, noile reguli au nevoie de o perioadă de timp pentru a-și arăta efectele.

Radu Țincu, în direct pe B1 TV: „Oricât de multe măsuri ar fi impuse de către autorități avem nevoie de suportul populației”

Radu Țincu a comentat evoluția epidemiei de coronavirus la nivel național luni, când Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 2.466 de cazuri noi de COVID-19, dintre care 581 în Capitală. Întrebat de Alexandru Rotaru dacă a venit momentul ca autoritățile să își asume niște măsuri nepopulare, medicul a răspuns: „Întotdeauna într-o criză și cu atât mai mult într-o criză sanitară, care are în față un sistem de sănătate cu anumite particularități, așa cum este sistemul sanitar al României, va trebui să luăm niște măsuri. Măsuri care, sigur, ele sunt nepopulare, de multe ori populația n-o să fie încântată de aplicarea unor restricții, însă trebuie să înțelegem faptul că măsurile din momentul în care se implementează este nevoie de o perioadă de timp ca ele să își arate și efectele”.

Referitor la faptul că tot mai mulți tineri ar ironiza pandemia și efectele sale, ajungând în cele din urmă în spitale, Radu Țincu a declarat: „Din păcate, așa este. Oricât de multe măsuri ar fi impuse de către autorități avem nevoie de suportul populației. Până când marea parte a populației nu va înțelege importanța respectării acestor măsuri, este foarte dificil chiar și cu anumite reguli restrictive să putem să recăpătăm controlul asupra acestei pandemii. Dacă tot vorbeați de indicele de pozitivare, este enorm, undeva la peste 30% în acest moment. Nici nu vreau să mă gândesc cum o să arate cifrele din zilele următoare dacă se va menține acest raport de pozitivare, însă partea cea mai problematică este presiunea din ce în ce mai mare pe unele zone ale țării, așa cum este și Bucureștiul. Bucureștiul este în acest moment cu capacitatea de mult depășită, foarte greu se realizează aceste transferuri, iar în acest moment cred că prioritatea absolută este creșterea capacității secțiilor de Terapie Intensivă pentru spitalele suport. Trebuie să privim, totuși, și cu oarecare realism situația”.

„Avem undeva la 750 de pacienți în Terapie Intensivă, dintre aceștia nu sunt toți intubați. Avem cred că undeva peste 200 de pacienți intubați. Dacă ne uităm la capacitatea totală de Terapie Intensivă din România, vedem că există disponibilitate. Este momentul deciziilor de transfer a infrastructurii din anumite zone ale țării către zonele puternic afectate de pandemie, astfel încât cu această infrastructură transferată să se poată realiza creșterea capacității pe secțiile de Terapie Intensivă în spitalele suport COVID”, a adăugat Radu Țincu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)