Radu Țincu, după recordurile negative înregistrate în România: „Din acești pacienți, 5-7% vor dezvolta forme severe, care vor ajunge în ATI” (VIDEO)

Radu Țincu, după recordurile negative înregistrate în România: „Din acești pacienți, 5-7% vor dezvolta forme severe, care vor ajunge în ATI” (VIDEO)

Medicul Radu Țincu a comentat în direct pe B1 TV, noile cifre raportare de către Grupul de Comunicare Strategică. El a discutat și despre măsurile implemnetate în regiunile care au trecut în scenariu roșu, dar și despre o posibilă creștere a numărului de pacienți internați în ATI.

Oricâte măsuri am implementa, dacă ele nu reușesc să controleze evoluția pandemiei este evident că la un moment dat capacitatea sistemului de sănătate va fi depășită.

Se discută despre creșterea capacității în ATI, se va realiza această creștere, infrastrcutura se poate cumpăra, personalulu medical va fi greu de găsit. Însă oricâte eforturi vei face, la un moment dat numărul mare de cazuri va depăși capacitatea de răspuns medical. Consider că în momentul în care avem primele smene că măsurile actuale, privind scăderea numărului de noi infectați nu dau rezultate, va trebui luat în calcul impunerea unor măsuri restrictive. Dacă nu vor fi luate aceste măsuri și pandemia va evolua, cel mai probabil vom depăși capacitatea medicală națională și în câteva săptămâni vom vedea dezastrul pe care l-am văzut în alte țări, cu mult mai performante ca noi”, a precizat medicul Radu Țincu, în direct pentru B1 TV.

Referitor la incidența din anumite zone ale țării

În timpul emisiunii, medicul Radu Țincu a discutat și despre o posibilă creștere a numărului de cazuri de COVID-19, inclusiv în regiunile grav afectate din România, unde deja au fost luate măsuri mai severe odată cu trecerea în scenariul roșu și depășirea incidenței de 3 bolanvi la 1000 de locuitori. Todoată, Radu Țincu a comentat și situația din București:

Dacă ne uităm din experiența tuturor țărilor care au trecut prin pandemie, măsurile au un timp de latență de apriximativ 12 – 14- 16 zile. A trecut deja o săptămână decând în București au fost implementate noi măsuri, ar trebui să observăm, spre finalul săptămânii următoare, dacă se obțin rezultatele dorite.

Dacă ne uităm la ATI, situația va continua să se agraveze în zilele următoare, pentru că avem un număr foarte mare de cazuri în zilele precente. Din acești pacienți, 5-7% vor dezvolta forme severe care vor ajunge în terapie intensivă. Dacă ne uităm la București, am avut zile la rând un număr de peste 700 de pacienți, acest lucru determină undeva la 35 – 40 de pacienți ce vor veni în ATI, doar în secțiile din Capitală, situația fiind extrem de apăsătpoare. Chiar dacă a fost crescut numărul de paturi la ATI au fost 100 de locuri care au fost deja epuizate.”, a explicat Radu Țincu, pe B1 TV.

Un deces de COVID-19 la un copil de patru luni

Medicul de la Spitalul Florească a discutat și despre una dintre cele mai tinere victime ale COVID-19 în România, un copil de 4 luni, a cărei moarte a fost anunțată odată cu raportarea de miercuri, de la ora 13.00.

Cu cât vom accelerea pandemia, vom avea surpriza ca în aceste comunicate zilnice să găsim persoane tinere care nu au patologi cronice asociate. Având un număr atât de mare de persoane care se îmbolnăvesc de coronavirus, este evident, chiar dacă proporția celor tineri este mică, dacă ne raportăm la un număr foarte mare al populației îmbolnăvite este clar că vor fi și astfel de exemple”.

În momentul în care capacitatea sistemului sanitar se apropie de maxim și începe să scârțâie capacitatea de preluare a acestor pacienți, practic să fim în incapacitate de preluare, mortalitatea va crește exponențial”, a mai adăugat medicul Țincu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI