Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)

Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)
Foto: captură B1 TV

Radu Țincu, medic primar ATI și șeful Secției de Toxicologie din cadrul Spitalului Floreasca, a vorbit despre cartea „Învinge dependența”, duminică, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru, și a avertizat că „dependența nu vizează doar drogurile”, ci „se poate instala în raport cu un obicei”.

Radu Țincu a lansat cartea „Învinge dependența”

Întrebat cum i-a venit ideea să scrie o carte, medicul a explicat: „Văzând cum evoluează lucrurile în societatea actuală, văzând că avem o creștere exponențială în ultimii ani a numărului de consumatori de droguri, văzând că a scăzut foarte mult vârsta de consum, lucru care mă îngrijorează, proiectând evoluția societății peste 10-15 ani, văzând că au apărut noi substanțe psihoactive de sinteză, care sunt adevărate bombe chimice care explodează în capul celor care folosesc astfel de substanțe, văzând toate aceste evenimente reale și tragice din viața noastră am zis că e momentul să îi informăm, atât pe părinți, cât și pe copii, pe adolescenți, care sunt riscurile la care se expun atunci când decid să consume reacreațional, pentru distracție, astfel de substanțe”.

„Cel mai important este că am văzut tineri murind în spital în urma consumului de droguri și atunci mi-am dat seama că plânsetele părinților, ale rudelor, chiar și ale noastre, când pierzi un tânăr de 20 și ceva de ani cu o supradoză e o tristețe care te cuprinde și pe tine, ca medic, am spus că astfel de lucruri poate, dacă vom fi informați, se vor reduce numeric și vom putea cel puțin să îi informăm pe acești oameni că o supradoză îi poate omorî în câteva minute, așa cum se întâmplă în cazul heroinei, de exemplu”, a adăugat Radu Țincu.

Radu Țincu: Depedența nu vizează doar drogurile

„Depedența nu vizează doar drogurile. Dependența poate să vizeze o serie întreagă de substanțe. Vorbim de dependența de zahăr, de cafea, de băuturi energizante. Vorbim de dependența de unele obiceiuri. Dacă mergem pe stradă, dacă mergem la restaurant, vedem tineri care sunt dependenți de telefoanele mobile, vedem copii care nu pot mânca cina decât dacă au dispozitive, gadget-uri în față, unde rulează sau se joacă anumite jocuri pentru copii. Depedența se poate instala nu doar în raport cu o substanță, se poate instala în raport cu un obicei”, a mai declarat medicul Radu Țincu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)