Radu Țincu, după ce Clotilde Armand a anunțat mutarea a 4 spitale la Primăria Generală: Într-o criză sanitară de proporții, când vezi că infrastructura e la baza tragediilor, nu sunt necesare astfel de schimbări majore (VIDEO)

Radu Țincu, după ce Clotilde Armand a anunțat mutarea a 4 spitale la Primăria Generală: Într-o criză sanitară de proporții, când vezi că infrastructura e la baza tragediilor, nu sunt necesare astfel de schimbări majore (VIDEO)
foto: Inquam Photos / George Calin

Radu Țincu este medic primar ATI la Spitalul Floreasca, una dintre cele patru unități sanitare din Sectorul 1 despre care Clotilde Armand, după ce a fost acuzată că le-a lăsat fără finanțare în plină pandemie, a anunțat că au fost trecute în administrarea Consiliului General al Municipiului București. „Se taie finanțarea utilităților și tot ce înseamnă întreținerea clădirii, pentru că aceste clădiri se află în patrimoniul primăriei”, a explicat doctorul, care s-a arătat de părere că este vorba despre o chestiune de „siguranță națională”, ce impune intervenții inclusivde la Cotroceni și de la Palatul Victoria.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Țincu, după ce Clotilde Armand a anunțat mutarea a 4 spitale la Primăria Generală

Întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician”, joi seară, pe B1 TV, pentru ce anume taie finanțarea primarul Clotilde Armand, Radu Țincu a declarat: „Se taie finanțarea utilităților și tot ce înseamnă întreținerea clădirii, pentru că aceste clădiri se află în patrimoniul primăriei. Chestiuni legate de mentenanța clădirii, modernizarea clădirii. Problema este că înțeleg că aceste patru spitale vor fi realocate către Primăria Generală, însă singurul lucru cu care nu cred că pot fi de acord este acest dezacord al oamenilor politici și al primarului de Sector 1, împreună cu primarul general, care ar fi trebuit, într-o criză sanitară de proporții, când am avut aceste incidente grave și tragedii, să vină într-o declarație comună de presă, în care doamna Armand să spună, i-am dat domnului Nicușor Dan aceste patru spitale, domnul Nicușor Dan să ne spună că le-a preluat și lumea să nu se inflameze. Pentru că această dezbatere publică între primării nu a făcut decât să îi sperie pe oameni, să îi dezorienteze pe managerii acestor spitale, care și așa se descurcă foarte greu cu finanțarea acestor unități spitalicești. Când afli că riști să nu mai poți să îți plătești utilitățile, asta înseamnă că rămâi fără curent electric, fără apă”.

Întrebat dacă nu mai sunt bani la Sectorul 1, deși acum un an de zile erau, sau mai degrabă Clotilde Armand se temesă nu se repete tragediile de la Institutul Matei Balș și Spitalul Piatra Neamț, astfel că pasează responsabilitatea la Nicușor Dan, Radu Țincu a explicat: „Înțeleg că se invocă o constatare a Curții Constituționale din urmă cu câțiva ani de zile. Fără discuție, probabil că această constatare există, însă în acest moment, în care România are o criză sanitară de proporții, în momentul în care vezi că infrastrctura tehnică a acestor spitale stă la baza tragediilor din ultimele luni de zile, nu cred că sunt necesare astfel de schimbări majore, care să pună în pericol finanțarea acestor spitale. Pentru că până la urmă, din câte înțeleg de la dumneavoastră, dacă domnul primar general va prelua aceste patru spitale doar pe hârtie, fără să le poată finanța, suntem tot în situația în care managerii de spital trebuie să găsească o soluție”.

„În momentul în care avem, iată, o problemă, dacă vreți, administrativă a acestor spitale, dintre care două sunt de interes național, eu cred că trebuie să intervină inclusiv de la Președinția României, pentru că este o problemă de siguranță națională. Trebuie să rezolvăm cât mai rapid aceste probleme. Chiar și premierul Cîțu ar trebui să se implice în rezolvarea acestei probleme. Pentru că, dacă aceste spitale intră în colaps financiar, mă întreb ce se întâmplă cu urgențele de adulți, ce se întâmplă cu urgențele de copii și ce se întâmplă cu arșii. N-o să îi putem transfera pe toți cu elicoptere și cu avioane în afara țării”, a adăugat Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri