Radu Soviani, acuzații grave în cazul tragediei de la Ferma Dacilor: „Aflăm că DNA-ul se face că lucrează, după ce a mușamalizat și a clasat o anchetă” (VIDEO)

Radu Soviani, acuzații grave în cazul tragediei de la Ferma Dacilor: Aflăm că DNA-ul se face că lucrează, după ce a mușamalizat și a clasat o anchetă (VIDEO)
Urmari ale incendiului de la "Ferma Dacilor, Tohani, jud. Prahova, 27 decembrie 2023. Inquam Photos / Bogdan Buda

Radu Soviani face acuzații grave în cazul Ferma Dacilor. Acesta acuza procurorii DNA, dar și pe cei d ela ISU Prahova că au mușamalizat cazul și că au permis ca tragedia să aibă loc:

„Ceea ce vedem în cazul Fermei Dacilor este o situație despre care s-a știut tot timpul, a fost mușamalizată. Vorbim despre județul Prahova care este perla turismului românesc și dacă în județul Prahova sunt probleme în ceea ce privește securitatea celor care se duc să petreacă, nu să moară arși acolo, atunci îmi închipui cum e în alte părți. Aflăm că DNA-ul se face că lucrează, după ce a mușamalizat și a clasat o anchetă acum spune venim noi și redeschidem ancheta.

Ce înțeleg eu ca simplu cetățean? Că DNA-ul face erori judiciare și când este prins cu eroarea judiciară sau clasarea în cazul ăsta a unei bombe care aștepta să explodeze, cum este cazul Ferma Dacilor. Adică nu au autorizație de construcție, nu au autorizație de incendiu.

Dacă nu e problemă atunci de ce o mai folosim?  Doar ca să se ducă petrecăreții de la ISU Prahova sau de la alte ISU-uri pretextând că găsesc nereguli acolo și găsesc nereguli pe care le mușamalizează ca să petreacă pe gratis? Ăsta este rolul acelei autorizații? Vorbim în mod clar despre corupție și de corupție la nivel înalt, din moment ce DNA-ul a clasat și ISU, deși erau verificați oameni de acolo, erau verificați de mult timp. S-a așteptat până s-a prescris, până s-a clasat, până nu s-a mai putut face nimic și opt oameni nevinovați au murit din cauza incompetenței, nepăsării și corupției din statul român”.

Radu Soviani a atras atenția că acest caz este similar cu alte tragedii care au îngrozit România, precum explozia de la Crevedia sau accidentul teribil de la 2 Mai, care au arătat de asemenea incompetența și slăbiciunea autorităților.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”