Radu Miruță (USR): „Oricât de mulți bani s-ar băga în sistemul de sănătate aceștia nu ajung niciodată la pacienți”

Radu Miruță (USR): Oricât de mulți bani s-ar băga în sistemul de sănătate aceștia nu ajung niciodată la pacienți
Foto: Radu Miruţă / Facebook

Deputatul USR Radu Miruță a declarat într-o intervenție pentru emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, că oricât de mulți bani se bagă în sistemuld e sănătate din România, niciodată aceștia nu ajung la pacienți. Acesta a făcut declarațiile în contextul în care continuă protestele angajaților de la casele de asigurări de sănătate din toată țara pentru a cincea zi.

„Oricât de mulți bani s-ar băga în sistemul de sănătate pare că acești bani nu ajung niciodată la pacienți. Undeva pe traseu sunt niște intersecii în care banii se scurg iar la pacient nu ajung. Auzeam inepția spusă de PSD cum că sunt de vină farmaciile sau cabinetele medicale că nu au cerut, că nu au anunțat Guvernul că e problema asta.

Fiecare farmacie are o sumă de bani alocată de la Casa de Sănătate, fiecare cabinet de medici știe de la începutul anului care este suma în care se poate încadra. Toate aceste detalii erau cunoscute, erau prinse în buget. Nu mai sunt bani. La Guvern de unde pleacă structura asta pe instituții nu mai există bani. În același timp românilor le cereți taxe supliemntare, românii cinstiți vin și aduc banii la Guvern, acolo explodează cheltuielile și niciodată pentru oameni.

Despre management prost la Casa de sănătate putem discuta, dar vedeți că deja aveți oaemeni în stradă la oficiul de cadastru, i-ați avut pe cei de la CFR, i-ați avut pe cei din învățământ care nu au prea primit conform cu cele spuse. Oamenii pe bună credință, pe bună dreptate, angajați ai Casei de sănătate spun, eu aveam același salariu și acum doi ani, îl am și acum. Tu stat mi-ai crescut cheltuielile. Că mulți dintre ei nu își merită salariile este o discuție. Ține de management. Dar să nu îi pedepsim pe cei care își faca treaba la Casa de Sănătate, pentru pilele aduse la Casa de Sănătate, care consumă din buget și nivelează salariile”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui