Radu Mazăre și Cristi Borcea "condamnați" la așteptare de Curtea de Apel București: Magistrații au amânat a șasea oară pronunțarea sentinței
Curtea de Apel București a amânat iar, miercuri, pronunțarea sentinței în primă instanță în dosarul în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, este acuzat de retrocedare ilegală de terenuri. Este pentru a șasea oară în care magistrații amâna decizia.
În acest dosar, Radu Mazăre este judecat, alături de alte 36 de persoane, pentru restituirea și atribuirea ilegală de întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, atât plajă cât și faleză. Alături de fostul primar mai sunt judecați în acest dosar și alte nume cunoscute precum fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, sau fostul finanțator de la Dinamo, Cristi Borcea.
Fals, abuz în serviciu, spălare de bani şi un prejudiciu de 114 milioane de euro. Toate astea i-ar putea băga după gratii ani mulţi pe Radu Mazăre, Cristi Borcea şi Nicuşor Constantinescu.
Cei trei sunt acuzaţi în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje iar DNA-ul nu vrea să îi scape din mână. Aşa că au cerut pedepse maxime.
Astfel, pentru Nicuşor Constantinescu, procurorul a cerut maximum special de pedeapsă pentru abuz contra intereselor publice, fostul şef al CJ Constanţa fiind acuzat că a cerut unor primari şi membrii ai comisiei de retrocedări şi notari să pună la cale mai multe retrocedări care au prejudiciat municipiul Constanţa cu peste 12 milioane de dolari şi peste 19 milioane de euro.
În cazul lui Radu Mazăre, DNA a cerut o pedeapsa maximă pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu pe motiv că în perioada 2002-2007, împreună cu membrii comisiei de retrocedări din cadrul Primăriei şi având complicitatea celorlalţi inculpaţi, a prejudiciat statul cu mai multe zeci de milioane de euro. În plus, Mazăre riscă o pedeapsă şi pentru fals intelectual, după ce ar fi atestat în mod nereal că plaja şi faleza din Constanţa sunt în proprietatea primăriei.
DNA a cerut, de asemenea, condamnarea la pedeapsă maximă pentru Cristian Borcea deoarece a adus prin acţiunile sale prejudicii statului de 20 milioane de euro.