Radu Mazăre îl apără pe Nicușor Constantinescu: Bă, nenorociţilor, suntem de ani de zile fugăriţi de procuratură şi târâţi prin procese

Radu Mazăre îl apără pe Nicușor Constantinescu: Bă, nenorociţilor, suntem de ani de zile fugăriţi de procuratură şi târâţi prin procese

La câteva ore după ce preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost audiat de procurorii DNA, Radu Mazăre a reacţionat dur împotriva procurorilor de caz.

Edilul de la malul mării îi acuză pe aceştia că se comportă ca Securitatea dinainte de 1989. Mai mult, spune Mazăre, dacă ar fi preşedinte „ar rade tot”. Ce nu ia în calcul Mazăre e că Nicuşor Constantinescu nu este singurul şef de Consiliu Judeţean judecat pentru corupţie.

Lista cuprinde nu mai puţin de 7 preşedinţi de consilii judeţene din ţară care sunt urmăriţi penal, unii chiar cu mai multe dosare la activ.

„Nicuşor Constantinescu are un diagnostic medical foarte, foarte grav, confirmat de analize medicale făcute acum două săptămâni în Germania. Avocatul lui a fost la procuror acum două zile, i-a arătat rezultatele şi i-a spus că Nicuşor Constantinescu urmează să plece în SUA să facă o intervenţie chirurgicală. Procurorul a modificat în ordonanţa de interdicţie că Nicu s-a dus la Ambasada Americii să-şi ia viză ca să fugă”, a declarat primarul din Constanța, citat de Gândul.

Motiv pentru care primarul Radu Mazăre răbufneşte la adresa procurorilor.

„Păi, bă, nenorociţilor, nu suntem de ani de zile fugăriţi de procuratură şi târâţi prin procese? Fugeam de o mie de ori dacă ne-ar fi fost frică! Acuzaţiile din dosar sunt caraghioase, nu e acuzat că a luat ciubuc, ci că a făcut perdele forestiere. (…) Păi, el le-a spus. De ce să fugă, pentru trei pomi, păi Nicu este într-un dosar în care procuratura ne acuză de sute de milioane de euro”, a mai spus Mazăre.

Înaintea baronului de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, săltat de DNA a fost însă Ion Prioteasa, şeful Consiliului Judeţean Dolj. Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în decembrie anul trecut. Prioteasa este acuzat de atribuirea ilegală a mai multor contracte finanţate din fonduri europene.

Un alt şef de judeţ trimis în judecată este Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila. În dosarul „Mită la PSD”, baronul social democrat a fost bănuit că, folosindu-se de funcţia sa din consiliu, i-a cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a susţine campania electorală a lui Mircea Geoană. Atât Bunea Stancu, cât şi Ioan Niculae au fost achitaţi la sfârşitul lui noiembrie.

Şi şeful de la Harghita are probleme cu legea. Borboly Csaba este judecat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, infracţiuni care au adus judeţului pe care îl conduce un prejudiciu de 620.000 de lei.

În schimb, Ioan Cîndrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, este urmărit penal pentru conflict de interese. Cîndrea este acuzat că pe vremea în care era deputat, a dispus angajarea soţiei în cadrul biroului său parlamentar.

Tot pentru o faptă făcută când era deputat este acuzat şi preşedintele liberal al Consiliului Judeţean Sibiu. Florin Ţurcanu ar fi exclus fraudulos mai mulţi membri din PNL pentru ca în locul lor să aducă alte persoane agreate de el.

Alţi şefi de judeţ se laudă însă cu mai multe dosare la activ. Este cazul lui Constantin Nicolescu. Baronul de Argeş este acuzat de procurori că ar fi direcţionat bani europeni către lucrări fictive.

Campion la dosare întârziate este însă Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, care este judecat în cazul „Căprioara” de mai bine de 7 ani. De asemenea,  dosarul în care procurorii îl acuză pe Oprişan că ar fi folosit ilegal fondurile CJ pentru achiziţionarea unui complex turistic şi pentru diferite acţiuni de protocol, a fost mutat în repetate rânduri de la o instanţă la alta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:19 - S-a încheiat numărarea voturilor din diaspora. Care sunt rezultatele oficiale
15:18 - CTP: „Călin Georgescu”, personajul făcut din pixeli, va trebui să se manifeste în viața reală. Și mulți dintre cei care l-au votat vor afla abia acum pe cine au votat
15:18 - Șeful comitetului militar al NATO îndeamnă mediul de afaceri să se pregătească pentru un „scenariu de război”: „Deciziile comerciale au consecințe strategice pentru securitatea națiunii”
15:12 - Elena Lasconi, despre Călin Georgescu: „Atunci când am atras atenția că țopăie trolii pe rețelele sociale am fost ridiculizată”
14:59 - Financial Times i-a făcut un scurt portret lui Călin Georgescu. Ce a scris despre cel care se află pe primul loc la alegerile prezidențiale: „Un cutremur politic”
14:50 - Surse PSD: Social-democrații vor să ceară renumărarea voturilor în toate secțiile în care au fost voturi nule. Decizia nu a fost încă luată
14:48 - Călin Georgescu: NATO este cea mai slabă alianță de pe planetă / PNRR, o acțiune finaniară de însclavagizare
14:42 - Fostul premier Victor Ponta îi cere lui Marcel Ciolacu să nu demisioneze: „Acum nu e timp de lamentari, reproșuri sau batalii interne; nu e timp de demisii sau abandon”
14:38 - 10 activități interesante de weekend pe care le poți încerca online
14:37 - Diana Șoșoacă a spus cine e, de fapt, Călin Georgescu: “De vreo 5 ani îl cunosc. Într-adevăr, are niște legături ciudate. Are o foarte mare susținere din partea unor puteri ale lumii” (VIDEO)