Radu Mazăre, condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul ”Polaris”: Decizia nu este definitivă 

Radu Mazăre, condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul ”Polaris”: Decizia nu este definitivă 
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Radu Mazăre a fost condamnat vineri la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul „Polaris”. Decizia a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție și nu este definitivă.

La termenul din ianuarie, procurorii DNA au cerut 12 ani de închisoare pentru fostul primar al Constanţei. Măzăre este acuzat de luare de mită, complicitate la abuz în serviciu și conflict de interese.

În acest caz mai sunt judecaţi fostul deputat Eduard Martin, acţionar la compania Polaris M Holding SRL, acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky, acuzat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Astfel, Gabriel Strutinsky a fost condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare, iar fostul deputat Eduard Martina primit o condamnarela 5 ani și jumătate de închisoare.

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre a beneficiat de ajutorul lui Sorin Strutinsky şi a solicitat peste două milioane euro, din care a primit peste un milion de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale. Asta pentru facilitarea emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Sumele de bani ar fi fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţilor respective cu o firmă controlată de Radu Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky. Acesta din urmă a transmis solicitarea lui Mazăre către reprezentanţii societăţilor respective şi a semnat contracte fictive de publicitate între acele societăţi şi o firmă pe care el o administra.

Mai mult, în anul 2008, între Polaris M Holding SRL şi primăria condusă de Radu Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani şi un act adiţional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorată nejustificat cu 10 milioane de lei.

În prezent, Radu Mazăre se află în Madagascar.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul