Radio România anunță decesul lui Doru Dinu Glăvan, cronicar și comentator sportiv

Radio România anunță decesul lui Doru Dinu Glăvan, cronicar și comentator sportiv

Radio România anunță decesul lui Doru Dinu Glăvan, apreciat cronicar și comentator sportiv, și președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

În 1965, la 19 ani, devine corespondent al foarte răspânditului ziar „Sportul popular”. În curând este angajat cronicar sportiv la Radio România, continuând să publice și în presa scrisă. Calitățile sale de reporter sunt unanim recunoscute și apreciate, motiv pentru care Radio România l-a trimis să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, precum și Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo.

Din inițiativa lui și a câtorva tineri entuziaști, la 8 august 1995 s-a constituit la Reșița Fundația Radio Caraș-Severin. Peste exact un an, la 8 august 1996, după o muncă tenace de pregătire, Radio România Reșița capătă statut oficial de post public local al Societății Române de Radiodifuziune și emite primul semnal.

Sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, Radio România Reșița, dintr-un post mic, care acoperea doar o parte a municipiului de pe malul Bârzavei, ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audiență, acoperind nu numai întregul teritoriu al județului Caraș-Severin și părți importante din județele limitrofe, ci și teritoriile locuite de români în Voivodina și pe Valea Timocului, adresându-se unei populații de două milioane de locuitori.

Doru Dinu Glăvan, care și-a câștigat aprecierea unanimă atât a radio-ascultătorilor, cât și a specialiștilor din domeniu. În cei zece ani cât s-a aflat în fruntea postului, Radio România Reșița a primit numeroase distincții, premii și diplome, atât colective, cât și personale, dedicate slujitorilor postului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`