Radarele fixe vor fi reintroduse pe tot teritoriul României. Vezi locaţiile vizate

Radarele fixe vor fi reintroduse pe tot teritoriul României. Vezi locaţiile vizate

În emisiunea „B1, viaţa e frumoasă”, prezentatorul Mihai Jurca l-a avut invitat pe comisar Marian Zane, de la Direcţia Rutieră, cu care a discutat despre reintroducerea radarelor fixe pe drumurile României.

În acest moment există 120 de radare fixe în 21 de judeţe, dintre care o parte vor fi reamplasate doar în localităţi, în „puncte negre”(zone predispuse accidentelor de circulaţie).  În România, radarele mobile sunt în număr de 500, iar radarele fixe vor fi suplimentate la 220.

Decizia vizează scăderea numărului de victime din accidentele de circulaţie, viteza generând aproximativ un sfert din totalul accidentelor.

„27% din victime mor din cauza accidentelor produse pe fondul vitezei”, a spus comisarul Marian Zane.

În prezent sunt amplasate şase radare fixe pe DN1, între Bucureşti-Braşov, fiind singurele care funcţionează în toată ţara.

Potrivit comisarului Marian Zane, radarele fixe au fost instalate pe tot teritoriul ţării. Traseul Bucureşti-Moldova este unul dintre locaţiile cu aparatele de măsurare a vitezei, printre altele şi judeţele Arad, Suceava, Mehedinţi, Brăila, Galaţi.

Poliţia Română nu a uitat nici de Autostrada Soarelui, care în sezonul estival, va fi populată de agenţi de poliţie, cu maşini şi motociclete dotate cu radar. În weekend se va realiza o monitorizare chiar şi cu elicopterul.

Radarele fixe, reintroduse pe drumurile României

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_7218').select();" id="embed_text_7218" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`