Răcești des? Iată ce să schimbi în alimentația ta și ce rol joacă alimentele bio
Te-ai gândit vreodată ce faci greșit, încât nu reușești să eviți răcelile de sezon, să previi virozele? O legătură ar putea să o aibă și alimentația ta. Mai mult decât ce poți consuma înainte de sezonul rece pentru a susține imunitatea, află cum să te hrănești cu adevărat sănătos.
Pentru o viață sănătoasă, alimentația zilnică ar trebui să includă fructe, legume, alimente grase cu moderație. O mare diferență aici o face însă alimentația bio. Cu ce se disting produsele bio față de cele convenționale, aflăm în rândurile ce urmează.
Alimentele bio, susținătoare ale imunității puternice – iată cum
Cunoscute și pentru că pot susține buna funcționare a imunității, marele avantaj al acestora este faptul că nu conțin pesticide, îngrășăminte și organisme modificate genetic (OMG). Totodată, față de produsele convenționale, fructele și legumele bio au o concentrație mai mare de nutrienți. Poartă eticheta bio produsele care provine din culturi controlate; în cazul produselor de origine animală, eticheta bio este garanția că animalul de proveniență nu a fost hrănit chimic, că nu au existat dozaje de hormoni sau antibiotice în creșterea lui.
Expus la mai puține chimicale, organismul își menține funcția de apărare considerabil de puternică. Deoarece alimentele organice sunt lipsite de ingrediente dăunătoare, acestea sunt bogate în nutrienții de care corpul tău are nevoie pentru ca imunitatea sa să fie puternică. Iată și ce recomandări sunt privind alimentația potrivită în sezonul rece:
-
Alimente bogate în vitamina C (știai că pătrunjelul proaspăt, spre exemplu, are o concentrație mai mare de vitamina C decât citricele?).
-
Legume verzi.
-
Produse bogate în antioxidanți.
-
Nu uităm nici de cereale bio sanatoase, de quinoa, orez brun și ovăz, pentru doza de energie pe care o pot furniza, dar și pentru conținutul generos de fibre.
-
Surse de vitamina D, pentru că în sezonul rece se remarcă o carență a acesteia, atât la copii, cât și la adulți. Consumă pește și ouă pentru conținutul de vitamina D, dar și pentru prețiosul Omega-3.
La capitolul băuturi și sucuri, ceaiurile verzi și smoothie-urile de fructe de pădure sau de pepene și mentă sunt câteva recomandări. Toate acestea au un conținut generos de antioxidanți și aminoacizi care pot susține imunitatea.
Mâncăm sănătos, consumăm alimente bio și susținem astfel starea de bine
Studiile confirmă că, de calitatea alimentelor se leagă sănătate mintală de asemenea. Un risc mai crescut de anxietate sau deficit de atenție este atribuit consumului constant de alimente procesate. Mai mult decât atât, conținutul de pesticide din alimentele convenționale poate fi o sursă a bolilor cronice și afectează implicit funcțiile cognitive, încât ajungem să nu mai performăm la nivel maxim.
Cât de solidă este legătura dintre alimentele organice și imunitatea? Alimentația corectă este baza stării de bine. Ai remarcat când mergi la medic că, printre primele întrebări adresate, se numără cea legată de ce anume consumi mai frecvent, care este tiparul alimentar? Totodată, pe lângă tratamentele specifice, medicul recomandă adesea și o dietă sau chiar sunt impuse tot felul de restricții alimentare.
Alimentele bio sunt un stil de viață. Consumă cu atenție doar ceea ce știi că poți verifica ca proveniență. Ai la îndemână și surse bune, cum este magazinul online BioCorner, de unde pot fi cumpărate toate sortimentele de produse, condimente, făinoase etc., toate certificate bio.
Contact:
comenzi@biocorner.ro
Str. George Călinescu nr. 4 (zona Dorobanți)
Str. Erou Iancu Nicolae nr. 102 (zona Pipera)