Gripa face RAVAGII în România! Află cum te poți feri de PERICULOSUL VIRUS!

Gripa face RAVAGII în România! Află cum te poți feri de PERICULOSUL VIRUS!
Foto: pixabay.com

Gripa face din ce în ce mai multe ravagii, în România. În special, copii ajung la urgențe prezentând simptomele specifice, care se pot ușor confunda cu cele ale unei simple răceli. Doi români au murit până acum din cauza infecției cu acest virus.

ȘOC ȘI GROAZĂ LA MORMÂNTUL LUI ARSENIE BOCA! PROFEȚIA SE ADEVEREȘTE! URGIA VINE PESTE ROMÂNIA, FRAȚILOR (GALERIE FOTO)

Gripa și răceala au simptome comune. Medicii spun că este important ca oamenii să se informeze și să acționeze în consecință.

CUTREMUR MONDEN! IULIA VÂNTUR, ÎN PERICOL DE MOARTE! ANUNȚ DE ULTIM MOMENT PRIVIND STAREA ARTISTEI (GALERIE FOTO)

Printre simptomele comune se numără tusea, strănutul sau durerile în gât, dar răceala și gripa au fiecare particularitatea ei. Principalul mod de diferenţiere a celor două constă în faptul că răceala afectează pe o durată mai scurtă şi într- un mod mai puţin agresiv organismul decât gripa, care are o durată de manifestare lungă şi poate prezenta episoade severe de afectare a organismului. Astfel, corpul este supus unui efort susţinut de a lupta împotriva gripei, iar imunitatea poate fi pusă în pericol, conform click.ro, citând CSID.ro.

ȘOC ÎN MUZICA POPULARĂ! IRINA LOGHIN A RECUNOSCUT TOT DESPRE RELAȚIA BOMBĂ! FUEGO E ULUIT! I-A LUAT MÂNA ȘI… (GALERIE FOTO)

Răceala debutează cu stări de oboseală, strănut, dureri de cap şi de gât, urmate de creşterea consistenței mucozităţilor nazale şi modificări de culoare a pielii, care capătă un aspect palid. Trebuie știut că răceala nu ține mai mult de o săptămână. Copiii pot răci de opt ori până la zece ori pe an.

Gripa este și mai periculoasă. Aceasta debutează brusc şi violent, cu febră de 39 – 40 de grade, care poate dura de la 3 până la 5 zile. Este deseori însoţită de stări de oboseală, tuse uscată, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare şi roşu în gât. Medicii spun că tusea este şi ea prezenta şi poate avea o durată de manifestare până la două luni, persistând chiar şi după dispariţia celorlalte simptome. În cazul gripei, durerile musculare sunt mult mai acute decât în cazul răcelii, iar frisoanele sunt însoţite de dureri abdominale şi ale oaselor, precum şi senzaţie de usturime a ochilor. Pacientul prezintă stări de greață și vomă iar în cazuri grave acestea pot evolua şi în alte probleme gastro-intestinale.

Printre metodele de evitare a gripei este vaccinarea. Dacă nu vreță să apelați la aceasto metodă, trebuie să respectați câteva reguli de igienă, cum ar fi: evitarea contactului cu persoanele bolnave, spălarea cât mai des a mâinilor cu apă și săpun, consumarea de fructe și legume proaspete și purtarea unei măști de proecție dacă mergeți într-un spital.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`