„Rabla local” începe la sfârșitul săptămânii viitoare. Se vor emite vouchere în valoare de 3.000 de lei

„Rabla local” începe la sfârșitul săptămânii viitoare. Se vor emite vouchere în valoare de 3.000 de lei
Foto simbol: Pixabay

Programul ”Rabla local” va fi lansat săptămâna următoare, după ce a fost blocat din cauza nemulțumirilor autorităților locale. Primăriile au amânat lansarea programului motivând că nu au fonduri pentru a acoperi 50% din valoarea voucherelor de 3.000 de lei acordate persoanelor care casează mașini mai vechi de 15 ani, scrie Rador.

Când va fi lansat programul „Rabla local”

În aceste condiții, primăriile au solicitat Ministerului Mediului să reducă procentul contribuției. Acesta a ajuns acum la doar 20%, iar de vineri autoritățile locale se pot înscrie pentru a derula programul.

Primăriile sectoarelor Capitalei își pot crea conturile în aplicația informatică, începând cu dată de 14 octombrie, sau le pot folosi pe cele deja existente pentru înscrierea în alte programe, cum ar fi ‘Rabla clasic’.

Din 21 octombrie, se vor depune cererile de finanțare până pe 23 sau până la epuizarea fondurilor. Suma alocată de Administrația Fondului pentru Mediu, care acoperă 80% din valoarea voucherelor, este de 50 de milioane de lei.

Care sunt condițiile de eligibilitate ale unei mașini pentru programul Rabla

O mașină este considerată eligibilă pentru programul Rabla Local dacă îndeplindește cumulativ următoarele criterii:

– să fie mai veche de 15 ani la momentul înscrierii în program, vechime calculată de la anul fabricației

– să fie înregistrată în evidențele fiscale din localitate în care se solicită casarea

– să aibă norma de poluare Euro 3 sau mai puțin

– să fie înmatriculată în România de cel puțin 3 ani.

Proprietarii mașinilor trebuie să depună o cerere la primărie și să aștepte confirmarea. Ulterior, mașinile vor fi duse la orice centru autorizat de casare din zonă. Decontarea se va face cu bonul la primărie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios