Puțini români cunosc pericolul! Ce efecte toxice poate avea consumul de semințe de floarea soarelui în exces
Românii consuma semințe de floarea soarelui fie când se uită la TV, fie după un grătar la sau pur și simplu alături de o bere.
Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că dacă sunt consumate în cantități mari, acestea nu sunt bune pentru organism.
Ce se întâmplă dacă mănânci semințe de floarea soarelui des
Persoanele care mănâncă foarte multe semințe trebuie să știe că acestea pot afecta dinții, provocând fisuri sau carii. De asemenea, presiunea constantă asupra dinților poate duce la subțierea și crăparea smalțului.
Astfel, cel mai bine este să nu se facă abuz, consumându-le de cel mult două ori pe săptămână. Bineînțeles, acestea trebuie să fie neprăjite și decojite.
Chiar și așa, românii preferă să le prăjească în ulei încins cu multă sare.
Mai mult decât atât, înainte de a repeta această practică, trebuie remarcat faptul că prăjirea semințelor poate fi toxică, pentru că uleiurile din compoziție dezvoltă compuși cancerigeni la temperaturi ridicate.
Totodată, consumul de semințe prăjite crește hipertensiunea, ceea ce duce la apariția problemelor sistemului cardiovascular, notează gandul.ro.