Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Autostradă, redeschis pentru traficul de autoturisme

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Autostradă, redeschis pentru traficul de autoturisme
Foto: Facebook / Politia de frontiera

Traficul prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II a fost redeschis pentru autoturisme, anunță, vineri, Poliţia de Frontieră. Redeschiderea a fost hotărâtă de comun acord cu autoritățile de frontieră ungare. Reamintim că cele două state au decis, la începutul lunii aprilie, ca P.T.F. Nădlac II să fie deschis în această perioadă de epidemie de coronavirus exclusiv pentru autovehicule de mare tonaj, pentru o mai bună fluidizare a traficului.

PTF Nădlac II – Autostradă, redeschis pentru traficul de autoturisme

Pentru că mare parte dintre restricțiile impuse pe fondul epidemiei de Covid-19 au fost ridicate, autoritățile române și ungare au decis redeschiderea punctului de trecere a frontierei Nădlac II pentru autoturisme.

”În contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei de la graniţa de vest, autorităţile de frontieră române şi ungareau hotărât reluarea traficului pentru autoturisme prin P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota.De asemenea, a fost reluat traficul internaţional de persoane şi mărfuri, pentru toate categoriile de mijloace de transport, prin P.T.F. Cenad şi P.T.F. Salonta”, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră.

Astfel, în prezent, la frontiera cu Ungaria, sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei – 10 în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct şi unul pentru lucrătorii transfrontalieri, PTF Săcuieni.

“Recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor acestora, pentru evitarea apariţiei suprasolicitărilor în unele dintre acestea”, transmite Poliția de Frontieră.

Ar mai fi de precizat că activitatea de la frontiera cu Ungaria rămâne în continuare suspendată temporar, total sau parţial, în P.T.F. Carei – feroviar, judeţul Satu Mare şi P.T.F. Săcuieni, judeţul Satu Mare (cu excepţia lucrătorilor transfrontalieri).

La începutul lunii aprilie, P.T.F. Nădlac II a fost închis pentru autoturisme

Reamintim că la începutul lunii aprilie, pentru fluidizarea traficului de marfă, autorităţile din cele două state au decis separarea tranzitului autovehiculelor de transport marfă cu masa mai mare de 2,4 tone de cel al autoturismelor, P.T.F. Nădlac II fiind deschis în această perioadă exclusiv pentru autovehicule de mare tonaj.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data18 iunie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 78.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 35.000 mijloace de transport (dintre care14.900 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 40.700 persoane cu 18.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 37.600 persoane cu 16.800 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 49.100 de persoane şi 22.300 de mijloace de transport (8.000 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ24.700de persoane cu 12.200 mijloace de transport.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 2.666 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F. Nădlac I – 343 (din care 171 pe jos), P.T.F. Borş – 372, P.T.F. Nădlac II – 1.450, P.T.F. Petea – 362, P.T.F. Vărşand – 20 etc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)