PSD: În plină pandemie, Guvernarea Cîțu – Iohannis n-a fost în stare să producă la “Cantacuzino” altceva în afara unui banal supliment alimentar

PSD: În plină pandemie, Guvernarea Cîțu - Iohannis n-a fost în stare să producă la “Cantacuzino” altceva în afara unui banal supliment alimentar
Foto: Inquam Photos / George Călin

Social-democrații acuză Guvernul Cîțu și pe președintele Klaus Iohannis că nu au depus niciun efort ca România să devină producător de vaccinuri anticoronavirus. Ba mai mult, nici „nu s-au sinchisit să răspundă Comisiei Europene de a identifica potențiale capacități de producție”.

Acuzația vine în contextul în care Iohannis și Cîțu au prticipat, joi, la un eveniment ce a marcat 100 de ani de la infiinţarea Institutului Cantacuzino.

„Iohannis și Cîțu trebuiau primiți cu colivă și lumânări la Institutul Cantacuzino, nu cu fanfară și covor roșu! În pandemie, România a ajuns din producător, un simplu depozitar de vaccinuri. Nici nu s-au sinchisit să răspundă Comisiei Europene de a identifica potențiale capacități de producție pentru vaccinuri! Pur și simplu nu le-a păsat!

Pe modelul măștilor-fantomă de la Romarm, guvernarea Cîțu-Iohannis n-a fost în stare să producă la “Cantacuzino” altceva în afara unui banal supliment alimentar! Atât s-a putut!

În schimb, tare le place să ambaleze frumos coliva și să spună că e cozonac.”, au susținut social-democrații, într-o postare pe Facebook.

Klaus Iohannis: Institutul Cantacuzino, un reper al cercetării românești

Prezent, joi, la evenimentul „Anul Centenarului Institutului Cantacuzino”, șeful statului a ținut să laude performanțele acestei instituții.

„Institutul a constituit un reper pentru generații întregi și a devenit, astfel, un simbol al potențialului de inovare al țării noastre. Prin calitatea rezultatelor obținute, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanță pentru care vă felicit”, a transmis Iohannis.

Florin Cîțu, despre Institutul Cantacuzino

Premierul, în schimb, a atras atenția asupra lipsei de finanțare a institutului, precum și asupra altor probleme.

„Descoperirile științifice remarcabile în plan internațional și cercetările neobosite ale unor specialiști pasionați au fost pilonul care a susținut Institutul Cantacuzino în perioade extrem de dificile. Aici nu mă refer doar la perioada anterioară anului 1989, ci și la ce s-a întâmplat ulterior, când subfinanțarea, frecventele schimbări manageriale și ingerința politicului au făcut ca această instituție etalon în cercetare să fie la un pas de colaps”, a spus Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`