Protestele continuă la Oltchim: Sindicatul Oltchim va avea o nouă conducere. Liderul Mihai Diculoiu, revocat

Protestele continuă la Oltchim: Sindicatul Oltchim va avea o nouă conducere. Liderul Mihai Diculoiu, revocat

UPDATE 10.51: Conducerea sindicatului Oltchim a fost revocată în unanimitate, a anunțat liderul sindical Corneliu Cernev. Potrivit lui Cernev, lider al comitetului de criză de la Oltchim, în şedinţa extraordinară a salariaţilor de la Oltchim s-a decis ca Mihai Diculoiu să fie demis în urma strângerii a 1654 de semnături. De altfel întreaga conducere a sindicatului a fost revocată, urmând ca zece zile Corneliu Cernev să asigure interimatul.

În acest timp, în fiecare secţie a combinatului urmează să aibă loc alegeri pentru desemnarea celor doi membri care vor face parte din Comitetul Executiv.

Angajaţii combinatului sunt din nou în stradă. Sindicatele vor să schimbe conducerea și chiar la marți dimineață discută despre acest lucru, iar la ora 13 are loc Consiliul de administraţie. Potrivit premierului, următorul pas este numirea unui nou director general la Oltchim.

Pe lângă neplata salariilor, protestatarii mai sunt nemulţumiţi de faptul că Mihai Diculoiu, liderul de sindicat care a participat la negocierile de luni, nu i-a reprezentat tocmai corect.

Liderul angajaţilor de la Oltchim, Corneliu Cernev, spune că au fost strânse 1.600 de semnături din partea angajaţilor pentru revocarea conducerii sindicatului din combinat, deşi erau necesare 1.465, adică două treimi din numărul total al sindicaliştilor.

Privatizare eşuată, licitaţie anulată. Acesta este rezultatul negocierilor dintre Ministerul Economiei şi Dan Diaconescu, care se simte acum neîndreptăţit. Aşa că marți, omul de afaceri este aşteptat la Parchet pentru a depune plângere penală atât împotriva Guvernului cât şi a lui Remus Vulpescu, şeful privatizărilor. Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu a pus punct negocierilor pe marginea contractelor de la combinatul din Râmnicu Vâlcea. (Detalii AICI)

Iar eşecul privatizării Oltchim s-ar putea lăsa cu demiteri. Primul vizat ar fi chiar şeful de la Oficiul de Privatizări Remus Vulpescu. Între timp premierul Victor Ponta a anunţat că va sesiza organele abilitate, pentru că Dan Diaconescu a folosit în cadrul licitaţiei documente false şi nu a făcut dovada că ar deţine cele 45 de milioane de euro.

Prim ministrul a mai anunţat că privatizarea la combinatul din Râmnicu Vâlcea va fi reluată cel mai probabil în 2013.

Proteste în fața combinatului Oltchim

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările