Proteste violente în București, față de exploatarea minieră de la Roșia Montană

Proteste violente în București, față de exploatarea minieră de la Roșia Montană

UPDATE 20:06 Numărul oficial al forțelor de ordine care trebuie să țină sub control peste 3.000 de protestatari este de doar 200 de jandarmi.

UPDATE 20:00 Oamenii adunați la protest sunt ținuți sub control de forțele de ordine, care au făcut un cordon în jurul acestora. Totuși, acest lucru a iscat mânia protestatarilor, aceștia încercând în mai multe rânduri să rupă cordonul.

UPDATE 18:50 Protestatarii, care s-au adunat în număr de peste 3.000 până la această oră, au ajuns la sediul Guvernului.

Peste 200 de manifestanți s-au adunat, în cea de-a noua duminică, în București, pentru a protesta față de proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană, anunță B1 TV.

Protestatarii vor pleca în marș de la Universitate până la Piața Victoriei, la sediul Guvernului.

Aceștia cer retragerea proiectului de lege prin care se reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.

Protestele s-au solidarizat și cu sătenii din Pungești, care au manifestat împotriva fracturării hidraulice pentru explorarea și exploatarea gazelor de șist.

Violente la marsul anti-Rosia Montana in Bucuresti

Urmăriți B1TV.ro și pe
`