Pensii mai mici pentru toată lumea! Oamenii sunt ȘOCAȚI și ies în stradă: Pică Guvernul?

Pensii mai mici pentru toată lumea! Oamenii sunt ȘOCAȚI și ies în stradă: Pică Guvernul?
Foto: Pixabay

Pensionarii spanioli n-au mai suportat și au ieșit în stradă, în mai multe orașe din țară, cerând o recalculare a pensiilor şi îndemnând la ocuparea drumurilor, după modelul „vestelor galbene” în Franţa.

PANICĂ LA PALAT! PRINȚUL CHARLES ÎN STARE GRAVĂ! IMAGINI GREU DE PRIVIT! A AFLAT ULTIMELE CUVINTE ALE PRINȚESEI DIANA

Pe Gran Vian, cel mai importat bulevard din capitala Madrid, mii de pensionari au cerut ca pensiile să nu fie mai mici de 1.080 de euro pe lună.

BLESTEMUL ILEANEI CIUCULETE FACE RAVAGII! INCREDIBIL CE S-A ÎNTÂMPLAT LA DOI ANI DE LA MOARTEA MAREI CÂNTĂREȚEI FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE

„Azi, mulţi dintre copiii mei emancipaţi primesc un ajutor din partea mea, deşi am o pensie sub 900 de euro. Fiica mea este plătită cu 500 de euro pentru un serviciu după-amiaza şi plăteşte 450 de euro chirie, aşa că atunci când fac cumpărături cumpăr pentru doi şi locuiesc împreună cu unul dintre fiii mei. Aş vrea ca spaniolii să fie mai revoluţionari, ca francezii, însă fără agresivitate. Mi-aş pune vesta galbenă, dar fără să sparg vreo vitrină”, declara o fostă şoferiţă de taxi, Mari Carmen Velarde, în vârstă de 73 de ani.

ULUITOR! IMAGINI BOMBĂ CU AVEREA SECRETĂ A STELEI POPESCU! FIICA VITREGĂ ȘI-A FĂCUT CRUCE CÂND A AFLAT! E UIMITOR (GALERIE FOTO)

Guvernul socialistului Pedro Sanchez, care a venit la putere în iunie, a fost obligat să administreze statul iberic cu un buget de dreapta, care nu corespunde politicilor sale de stânga, astfel că a convocat alegeri anticipate pentru 28 aprilie 28. În prezent, el este minoritar în Parlament.

Potrivit ministrului spaniol al Muncii, pensia medie a atins în noiembrie 1.106 euro pe lună, o creştere cu 3,4% faţă de anul trecut.

Însă, „aici sunt peste trei milioane de pensionari care primesc mai puţin de 400 de euro pe lună, iar de aceea noi reclamăm o pensie minimă de 1.080 de euro pe lună”, afirma un fost muncitor în construcţii, Angel Luis Parra, în vârstă de 62 de ani, care purta o banderolă a Sindicatului Co-Bas, clamând ”ca în Franţa, lupta este în stradă”, scrie AFP.

Fostul muncitor insistă asupra importanţei schimbării condiţiilor de muncă ale tinerilor.

„Pedro Sanchez nu şi-a respectat promisiunea de a abroga reforma dreptului muncii (din 2012), iar drama, în Spania, astăzi, este că oamenii au contracte pe perioadă parţială cu salarii mizerabile”, denunţă el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră