Protest de amploare luni la Mioveni. Peste 10.000 de oameni sunt așteptați la mitingul pe care Sindicatul Autoturisme Dacia îl organizează. informează B1 TV. Oamenii sunt nemulţumiţi de tergiversarea construcţiei autostrăzii Piteşti-Sibiu, finanţată din bani europeni. Sindicaliștii susţin că acest proiect ar genera mii de locuri de muncă. Ei mai solicită politicienilor să facă modificări legislative care să descurajeze importul de maşini second-hand şi să ia măsuri care să vină în sprijinul vânzarii autoturismelor din producţia autohtonă.
Principala nemulţumire a sindicaliştilor este legată de amânarea lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu. Povestea Dacia a început odată cu construcția Uzinei de Autoturisme de la Mioveni în 1966, o construcție care s-a încheiat într-un timp record de doar un an și jumătate.
Principalul nostru producător auto şi-a păstat fanii de-a lungul celor peste 40 de ani de existenţă, iar oamenii de vârsta a doua nu pot uita cum se conducea odată o Dacie 1300, dar şi cum reuşeau mereu să repare maşina doar cu o sârmă şi un patent.
#DIRECT_ONE_95ooqp#
Au fost însă şi modele pe care uzina din Argeş le-a lansat total neinspirat. Prototipul Dacia MD87, lansat cu doi ani înaintea căderii regimului comunist, este unul dintre ele. Au urmat și alte etape din istoria Dacia.
În 1999, Dacia devine parte a grupului Renault. Francezii au aud cu ei la fabrica din Mioveni revoluția industrială. Practic, din anul 2013, odată cu lansarea noii generaţii de Logan şi Sandero, pe lângă toţi aceşti angajaţi îşi fac loc tot mai mulţi roboţi. Evident scopul a fost de reducere a costurilor. De asemenea, s-a avut în vedere și faptul că angajaţii lucrau cu componente mari de tablă care puteau genera accidente de muncă şi implicit costuri mai mari pentru companie.
Dacia vinde anual peste 500.000 de automobile. Cele mai de succes modele sunt Dacia Duster, Dacia Logan şi Dacia Sandero.