Proteste la Arpechim: Sute de bunuri, scoase la licitație de către un executor judecătoresc

Proteste la Arpechim: Sute de bunuri, scoase la licitație de către un executor judecătoresc
Foto: B1 TV

UPDATE 10.20 Executorul judecătoresc, Emilia Mateescu, care a mers, vineri, la Divizia Petrochimică Bradu pentru a scoate la licitaţie mai multe bunuri ale societăţii, în contul unei datorii, a fost huiduit şi bruscat de către cei aproximativ 300 de salariaţi care protestează în faţa unităţii.

„Până la această oră nu a depus nimeni cauțiunea. Nu există niciun cumpărător”, a declarat Emilia Mateescu

Potrivit executorului judecătoresc, se va stabili un nou termen pentru vânzarea bunurilor de la Arpechim.

Bunuri Arpechim, scoase la vânzare

Embed:

Aproape o mie de bunuri de la Arpechim, Divizia Petrochimică Bradu – Arpechi, sunt scoase astăzi la vânzare prin licitaţie publică  în contul unei datorii de 7 milioane de euro către un furnizor de materii prime. Sediul societăţii a ajuns la stadiul de executare silită pentru o mare parte din instalaţiile de pe platforma petrochimică. Angajaţii Arpechim au anunţat şi ei că vin să protesteze încă de dimineaţă .

Noi sperăm ca din această primăvară să pornim și dintr-o dată ne trezim că se licitează și se vând părți din instalație. E clar că speranța noastră s-a dus, dar nu vom lăsa să se întâmple așa ceva. Bănuiesc că fime de fier vechi vor să participe la licitație. Dacă ele valorează 42 de milioane de euro și ei vor să le ia pentru 7 milioane de euro, este clar că nu îi doare de nimic”, a declarat liderul de sindicat Marian Dumitru.

Liderul de sindicat a precizat că s-a ajuns în situația aceasta pentru că “aceste contracte au fost semnat cu cap”.

Luăm materii prime, nu dam bani și ipotecăm. Este o hoție”, a spus acesta.

Protestatarii spun că au încercat să vorbească cu cei de la minister și chiar cu premierul Ponta, dar nimeni nu a răspuns apelului lor până acum.

Anunţul de vânzare a celor 984 de bunuri mobile a fost făcut într-o publicaţie de vânzare mobiliară, de către Biroul Executorului Judecătoresc Emilia Mateescu, din Curtea de Argeş.

În ziua de 23.11.2012, ora 10,00, va avea loc în comuna Bradu, sat Bradu, str. Petrochimiştilor, nr. 3, judeţul Argeş – Divizia Petrochimică a SC Oltchim Râmnicu SA Vâlcea, vânzarea la licitaţie publică a bunurilor mobile menţionate în anexele ce fac parte din prezenta publicaţie de vânzare (3 anexe)”, se arată în publicaţia de vânzare mobiliară a Biroului Executorului Judecătoresc Emilia Mateescu.

Printre cele 984 de bunuri mobile de la Divizia Petrochimică Bradu se găsesc instalaţii de climatizare, rezervoare, diferite utilaje, puncte de transformare şi diferite pompe, dar şi un frigider şi două case de bani.

Proteste la Arpechim

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)