10 august, marcat de români în stradă: Proteste în mai multe oraşe din ţară şi în diaspora (VIDEO)

10 august, marcat de români în stradă: Proteste în mai multe oraşe din ţară şi în diaspora (VIDEO)

Împlinirea unui an de la violenţele de la mitingul diasporei din 10 august 2018 a fost marcat în Bucureşti unde circa 20.000 de persoane s-au strâns în faţa Guvernului.

Românii au ieşit, însă, în stradă şi în alte oraşe din ţară, dar şi din străinătate. Imagini cu protestele de la Roma, Paris, Madrid, Sibiu sau Iaşi au fost distribuite de protestatari pe reţelele de socializare. Oamenii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de actuala putere şi le cer conaţionalilor să iasă la vot la următoarele alegeri.

În Iaşi, câteva sute de oameni s-au strâns în Piaţa Unirii unde au avut mai multe bannere şi mesaje împotriva Guvernului şi a PSD.

„Doamnă prim-ministru Dăncilă, renunțați la modificările aberante ale Codului Penal și Codului de procedură penală și asigurați independența SIJ” sau „doamnă Dăncilă, România are nevoie și de PSD, dar de un PSD de centru stânga, nu de extremă stânga și de un PSD cu naționalisti luminați, nu cu naționaliști de grotă” – sunt două dintre mesajele afișate în centrul Iașului.

Marş pe străzile din Iaşi de 10 august

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat şi în Sibiu cerând demisia Guvernului şi asigurarea indepedenţei justiţiei.

Căteva sute de persoane au ieşit în stradă şi pe străzile din Cluj-Napoca. Protestatarii au pornit în marș pe străzile din Cluj şi au scandat și numele Alexandrei, fata care a fost răpită în Caracal.

Protest de 10 august în Cluj-Napoca

Şi în străinătate zeci de persoane au ieşit în stradă şi şi-au arătat sprijinul pentru cei prezenţi în Piaţa Victoriei din Capitală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`