Proteste împotriva grațierii și a modificării codurilor penale în Cluj-Napoca: "Vrem justiție, nu corupție"

Proteste împotriva grațierii și a modificării codurilor penale în Cluj-Napoca: "Vrem justiție, nu corupție"
foto: Agerpres

În jur de o sută de oameni au participat, marți seara, la protestele din Cluj-Napoca împotriva proiectelor de acte normative privind grațierea și modificarea codurilor penale.

Protestatarii au avut la ei pancarte care promovau tot felul de mesaje, cum ar fi 'Vrem justiție, nu corupție', 'Fără hoție în democrație', 'Clujul cere fără grațiere', 'Hoții', 'Demisia', 'Dragnea, nu uita, pușcăria-i casa ta', 'PSD, ciuma roșie', 'Toate partidele, aceeași mizerie''Ieșiți din casă dacă vă pasă', DNA, fă-ți treaba', potrivit Agerpres.

'Protestăm pentru faptul că vrem să se respecte legile. Nu s-a ieșit la vot, ok, nu a ieșit rezultatul pe care l-am vrut noi, cei care suntem acum în stradă, respectăm rezultatul votului, dar în cazul acesta, ceea ce se întâmplă în guvern, în parlament trebuie să fie cu respect față de lege. Faptul că modificăm Codul Penal, faptul că introducem niște ordonanțe de urgență care clar nu ar trebui să fie de urgență … Nu este nicio urgență. Toate lucrurile astea ne fac să ieșim în stradă și să spunem și noi că ne pasă și că nu vrem să se întâmple așa ceva. E o situație care nu ar trebui să existe într-un stat democratic', a spus una dintre protestatare, Diana Vasile, studentă la Drept.

Toți cei care au ieșit în Piața Unirii din Cluj-Napoca au planificat protestul pe rețelele sociale.

'Alertă! Acesta este un protest spontan. Ne vedem la 18.30 în Piața Unirii. Aparent Guvernul nu a înțeles nimic în urma protestului de Duminică și va încerca să promoveze mâine Ordonanța de Urgență care aduce modificări ale codului penal dedicate tuturor politicienilor condamnați penal sau cercetați. Azi și mâine decidem în ce fel de țară vrem să trăim. Una guvernată de respectul față de legi și statul de drept, sau alta în care cele două nu mai înseamnă nimic. Mâine scapă toți!', era unul dintre mesajele de pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie