Protest în Piaţa Victoriei, la un an de la violenţele din 10 din august / Circa 20.000 de oameni au manifestat paşnic în faţa Guvernului. S-a scandat împotriva PSD şi a Jandarmeriei (FOTO, VIDEO)

Protest în Piaţa Victoriei, la un an de la violenţele din 10 din august / Circa 20.000 de oameni au manifestat paşnic în faţa Guvernului. S-a scandat împotriva PSD şi a Jandarmeriei (FOTO, VIDEO)
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

UPDATE 22:45Protestul este la final. În Piaţa Victoriei au mai rămas doar câteva sute de persoane.

UPDATE 22:15Mare parte dintre protetatari au plecat din Piaţa Victoriei. De altfel, Jandarmeria a informat organizatorii că s-a împlinit ora la care manifestaţia ar trebui să se încheie.

„După ora 22,15 expiră termenul stabilit de organizatori. După acest termen vom rămâne în continuare aici pentru a ne asigura că fiecare cetățean ajunge în siguranță acasă”, a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeria Română.

Majoritatea celor rămași este comasată în fața Guvernului, la gard.

UPDATE 21:20Protestatarii au rupt o parte din gardurile montate pe trotuarul din fața Guvernului şi au forţat cordonul de jandarmi care a făcut un pas în spate.

UPDATE 21:00Numărul protestarilor se apropie de 20.000.Protestatarii au ocupat și bulevardul din fața Guvernului, circulația rutieră este închisă în toată piața. Jandarmii au repoziționat gardurile. Oamenii au aprins mii de luminiţe şi scandează împotriva PSD şi a Jandarmeriei.

UPDATE 20:30Aproximativ 15.000 de persoane se află în acest moment în Piaţa Victoriei din Capitală.

Foto: B1.ro

UPDATE 20:00:Numărul protestatarilor care au ieşit în Piaţa Victoriei pentru a marca împlinirea unui an de la evenimentele violente din 10 august 2018 se apropie de 10.000.

UPDATE 19:30Peste 5.000 de oameni protestează în faţa Guvernului. Protestatarii plecați din Piața Revoluției au ajuns în Piața Victoriei. Ei au un steag uriaș pe care îl poartă mai multe persoane.

De asemenea,pianistul Davide Martello a plecat, cântând la pian, spre Piața Victoriei.

Peste 2.000 de oameni se află, la ora 18, în Piaţa Victoriei din Capitală la un protest ce are loc la un după violenţele de la mitingul diasporei din 10 august. Oamenii au început să se strângă, de asemenea, şi în faţa Ministerului Afacerilor Interne, de unde vor să plece în marş spre sediul DIICOT şi apoi în Piaţa Victoriei.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Protestatarii au venit cu bannere, pancarte, vuvuzele, dar şi cu candele, lumânări sau pozele victimelor din Colectiv, cât şi a celor două fete ucie de Gheorghe Dincă.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Reprezentanţi ai Poliţiei Locale împart oamenilor sticle cu apă, temperatura fiind una ce depăşeste 35 de grade.

Jandarmii au verificat pirotehnic camioneta adusă în Piața Victoriei de uniii protestatari. De asemenea, la un filtru forţele de ordine au descoperit asupra unui bărbat un cuţit. Acesta a fost ridicat şi dus la secţia de poliţie pentru a fi audiat.

Organizatorii protestului au afirmat că aşteaptă circa 250.000 de persoane să participe la protest.

Jandarmii au împărţit fluturaşe în care au îndemnat oamenii să protesteze paşnic şi au îndemnat pe tot parcursul zilei la dialog pentru a evite incidentele.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`