Protest la Institutul Cantacuzino. Directorul a demisionat la presiunea angajaților

Publicat: 25 02. 2015, 11:59
Foto: evz.ro

Zeci de angajaţi ai Institutului Cantacuzino s-au adunat, miercuri, în curtea unităţii, pentru a protesta, întrucât au primit doar 39 la sută din lichidarea pentru luna decembrie, iar directorul Adrian Onu a demisionat, motivând că autorităţile nu fac niciun efort să rezolve situaţia.

 ”Am primit doar 39 la sută din lichidarea pe decembrie, şi de luna ianuarie nici nu poate fi vorba. În pofida memorandumului interministerial, soarta institutului rămâne aceeaşi. Institutul Cantacuzino a fost trecut în coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, dar nici această schimbare nu ne-a rezolvat problema,” a declarat liderul de sindicat al institutului, Monica Bălteanu pentu Mediafax.

Directorul Institutului Cantacuzino, Adrian Onu, a demisionat la începutul săptămânii, motivând că nu a fost ajutat de autorităţi ca să „pună institutul pe linia de plutire”.

„Situaţia de la Cantacuzino nu depinde numai de Ministerul Educaţiei, ci de întreg Guvernul. Dacă avem conturile blocate, ce putem face? Nu am avut susţinere ca să repunem în funcţiune institutul. Trebuie mai întâi să-l ţinem pe linia de plutire şi apoi să vorbim de dezvoltarea lui”, a declarat Adrian Onu pentru sursa citată.

Angajaţii sunt decişi să protesteze până când situaţia va fi rezolvată, până acum fiind vorba doar de promisiuni neonorate.

„Vom continua protestele. Nu mai avem nicio speranţă”, a spus una dintre angajate.

În 22 ianuarie, a fost semnat Memorandumul pentru reorganizarea Institutului Cantacuzino, care prevede ştergerea datoriilor către ANAF şi denumirea activităţii de sănătate publică drept serviciu de interes economic general, însă unitatea are în continuare conturile blocate.

Institutul Cantacuzino a fost trecut, în octombrie 2014, în coordonarea Ministerului Educaţiei, până atunci fiind la Ministerul Sănătăţii.