Protest în Piața Victoriei. Angajații din APĂRARE au intrat în Palatul Victoria

Protest în Piața Victoriei. Angajații din APĂRARE au intrat în Palatul Victoria

Protest în Piața Victoriei. Sindicaliștii din industria de apărare cer Guvernului ca industria să fie desemnată de interes național.

Angajații din apărare mai spun și că guvernanții nu au respectat înțelegerea din 17 iulie, când li s-au promis noi comenzi, precumși aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale companiilor.

Reprezentanți ai unizelor din Mija, Moreni sau brașov au intrat în Palatul Victoria, pentru discuții.

INCENDIAR! N-O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI CUM ARĂTA MIHAELA RĂDULESCU CÂND ERA GRASĂ! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)

“Principalele revendicări sunt: nerespectarea punerii în aplicare a Acordului şi a Memorandumului între Guvernul României, Asociaţiile Patronale şi Federaţiile Sindicatelor din Industria de Apărare, conform înţelegerilor din 17 iulie 2019 în discuţiile purtate la Palatul Victoria în prezenţa Premierului Vasilica-Viorica Dăncilă; modificarea definiţiei “Industrie de Apărare” în „Industrie Strategică de Interes Naţional.”; constituirea Consiliului pentru coordonarea Industriei de Apărare, în conformitate cu HG 637/2017; aprobarea în regim de urgenţă a bugetelor de venituri și cheltuieli pe 2019; industria de apărare trebuie să devină furnizorul principal pentru toate instituţiile cu caracter militar, securitate şi ordine publică, de arme, muniţie şi tehnică militară. Minim 30% din achiziţii să se realizeze în industria de apărare românească sau prin compensare conform legii offset-lui.”, scrie stiripesurse.ro

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT-O GOALĂ

De asemenea, aceștia mai cer rezolvarea salarizării conform procedurilor pentru constructori sau IT-işti, dar și suplimentarea fondurilor necesare la nivelul de 32 de milioane de lei, promisă de miniștrii Teodorovici şi Bădălău.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`