Protest în Baia Mare, după recalcularea pensiilor: „Aș pune-o pe doamna ministru al Muncii să vină cu mine în mină, să-i arăt ce înseamnă viața de miner”

Protest în Baia Mare, după recalcularea pensiilor: „Aș pune-o pe doamna ministru al Muncii să vină cu mine în mină, să-i arăt ce înseamnă viața de miner”
Sursa foto: Captură Video - Digi24

Aproape o mie de pensionari, foști mineri și lucrători în metalurgie, au protestat, miercuri, în Baia Mare, nemulțumiți de pensiile recalculate, informează Agerpres. Ei și-au strigat nemulțumirile în faţa Casei Judeţene de Pensii Maramureş, la sediile PNL şi PSD și în faţa Prefecturii Maramureş.

Minerii, revoltați după recalcularea pensiilor

„Se taie la cei care am lucrat în subteran și atâția ani am intrat pe rând și n-am știut dacă mai ieșim afară”, a spus un bărbat, citat de Digi24.

Un fost angajat al Uzinei Romplumb din municipiu, acum închisă, a susținut că la recalculare a pierdut peste 1.000 de lei din pensie.

„Nu veți scăpa nici în mormânt. Asta e pentru conducătorii care își bat joc de noi”, a susținut un alt protestatar.

„Aș pune-o pe doamna ministru a Muncii să vină cu mine în mină, să-i arăt ce înseamnă viața de miner. În 22 de ani cât am lucrat la mină, într-un singur an nu am avut accident mortal”, a afirmat și o femeie aflată pe străzile din Baia Mare.

Lider de sindicat, despre politicieni: Ruşine să le fie!

Preşedintele CNS Cartel ALFA Maramureş, Florin Hossu, a declarat că au fost pensionari din minerit şi metalurgie care au pierdut între 1.800 şi 2.800 de lei la recalculare.

„Aceşti oameni au lucrat în cele mai grele condiţii de muncă, în subteran, majoritatea şi-au riscat viaţa, unii sunt bolnavi de silicoză după munca în mină. (…) Ce uită toţi guvernanţii României e că aurul din rezerva de stat a fost scos la suprafaţă şi prelucrat de aceşti oameni. Au fost politicieni locali, inclusiv preşedintele PSD, Gabriel Zetea, care au susţinut că minerii au beneficiat de prea multe drepturi ani îndelungaţi. (…) Ruşine să le fie!”, a mai afirmat Florin Hossu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)