Protest în Alba. Angajații de la Statistică nu vor mai număra voturile dacă nu primesc mărire salarială

Protest în Alba. Angajații de la Statistică nu vor mai număra voturile dacă nu primesc mărire salarială
Sursa foto: captura video Youtube

Angajații de la Statistică din Alba amenință că nu vor mai număra voturile la alegerile de anul următor dacă nu primesc salarii mai mari.

A șaptea zi de protest

Angajaţii Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Alba au protestat, marți, pentru a șaptea zi din cauza salarizării discriminatorii și spun că vor continua protestul până când vor primi revendicările, conform știrileprotv.

Mai mult, spun că dacă nu li se vor mări salariile, nu vor mai număra voturile de la alegerile din 2024 și nu vor mai colecta și furniza date statistice din județul Alba.

Protestul a început din 27 noiembrie și angajații întrerup munca timp de o oră. Aceștia ies în fața instituției cu foi pe care își scriu nemulțumirile sau cerințele, precum „Plată egală pentru muncă egală”, „Echitate, nu discriminare” sau „Respect pentru statistician”.

Ce salarii primesc angajații DRS Alba

Spre deosebire de un angajat de la alte instituții publice, cei de la DRS Alba au beneficiat de o majorare salarială de 14 lei brut, adică 7 lei net, în ultimii 5 ani.

Altă nemulțumire este neacordarea sporului de 15% din salariul de bază pentru complexitate muncii.

Salariile de bază sunt între 4.311 și 6.720 de lei, la care se adaugă un spor de 15% pentru condiții grele de muncă, care înseamnă între 601 și 849 de lei, plus indemnizația de hrană de 347 de lei. Salariul de bază al directorului este de 8.678 de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul instituției.

Mai mult, angajații cer majorarea personalului, având în vedere volumul mare de muncă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`