UPDATE, 7 martie, ora 20.50 – Peste 1.200 de persoane au participat la protestul din apropierea Palatului Parlamentului.
Un protest are loc, la ora transmiterii acestei știri, în București în zona Palatului Parlamentului. Câteva sute de oameni, mulți dintre ei fără măști de protecție au ieșit în stradă pentru a-și exprima opoziția față de obligativitatea vaccinării și a pașapoartelor de vaccinare.Legea vaccinării obligatorii, la care fac referiremanifestanții, şi pe care o confundă cu o obligativitate a vaccinării anti-COVID, este în Parlament de vreo trei ani, blocată la Camera Deputaţilor.
Potrivit unui anunț al Jandarmeriei, duminică sunt programate două proteste în București. Unul, programat la ora 14.30, lângă Parlament, în alveola Parcului Izvor, iar cel de-al doilea, începând de la ora 16.30, în zona Calea 13 Septembrie.
Foto:Inquam Photos / Octav Ganea
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
O manifestație similară a avut loc duminică și la Sibiu. Proteste de acest fel au fost anunțate și în alte orașe ale țării.
Protest la Sibiu
La protestul din Capitală participă și reprezentanți ai AUR.
”500 de oameni de AUR se alătură manifestației de azi”, a scris George Simion, copreședintele formațiunii, pe Facebook.
Reprezentanți AUR la protestul anti-vaccin din Capitală
De altfel, Simion a făcut apel la proteste și în contextul în care Bucureștiul a reintrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de trei cazuri la mia de locuitori.
„Din nou scenariu roșu! Restaurantele și școlile se închid în București, Timiș și alte zone. Nici măcar nu se poate respinge starea de alertă și aceste scenarii în Parlament. Alții decid în numele românilor. E timpul pentru proteste!”, a susținut George Simion.
Reprezentanții Jandarmeriei fac apel la reprectarea regulilor de protecție sanitară în contextul acestor proteste.
”Păstrați distanța fizică față de celelalte persoane și purtați în mod corespunzător masca sanitară de protecție. Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a adunărilor publice, trebuie să manifestați pașnic și civilizat, să vă delimitați de persoane care tulbură ordinea publică sau incită laviolențăși să semnalați jandarmilor prezența în zonă a unor astfel de persoane.
Din motive de sănătate publică, vă recomandăm să evitați locurile aglomerate și vă reamintim că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanților la mitinguri sau demonstrații trebuie să fie de maximum 100 de persoane”, au transmis reprezentanții Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.