Protest al elevilor în fața Guvernului. Tinerii cer soluții pentru desfășurarea noului an școlar / Ludovic Orban: Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei (VIDEO)

Protest al elevilor în fața Guvernului. Tinerii cer soluții pentru desfășurarea noului an școlar / Ludovic Orban: Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei (VIDEO)

Elevii au protestat, luni, în faţa Guvernului, cerând soluţii pentru noul an şcolar. Mai sunt câteva săptămâni până la redeschiderea şcolilor și elevii solicită autorităţilor să prezinte un plan concret privind anul şcolar 2020-2021. Pe de altă parte, prim-ministrul Ludovic Orban spune că autorităţile încă analizează condiţiile în care elevii şi studenţii se pot întoarce la ore.

Elevii au protestat în fața Palatului Victoria, cerând soluții pentru desfășurarea noului an școlar

Elevii din mai multe oraşe din ţară au protestat, nemulţumiţi de incertitudinea ce planează în privinţa noului an şcolar şi cer decizii rapide.

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, Alex Rădulescu, președintele Asociației Elevilor București, a declarat că dacă nu vor veni cu soluții în cel mai scurt timp, autoritățile nu vor putea pregăti modul de desfășurare al noului an școlar în actualele condiții epidemiologice.

”În acest moment nu știm prea multe despre începerea anului școlar, în afară de recomandări primite de la instituțiile competente. În afară de recomandări, autoritățile nu au oferit nimic concret elevilor, doar anumite variante, dar nu sunt în stare în acest moment să ia niște decizii cât mai rapid și trebuie să realizăm că dacă timpul va trece, autoritățile nu se vor putea pregăti în timp util pentru măsurile care urmează să fie luate, pentru asigurarea infrastructurii, pentru planificarea materiei și pentru respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, cât și asigurarea resurselor educaționale în regim online pentru elevi”, a declarat reprezentantul elevilor.

În ceea ce privește posibilitatea desfășurării învățământului online în condiții echitabile pentru toți elevii, acesta a precizat: ”În acest moment, fără infrastructură, ne vom lovi de aceeași situație, și anume anumiți elevi să nu aibă în continuare acces la educație, dar sunt încrezător și îmi doresc ca autoritățile să se trezească la realitate și să realizeze că dacă nu le oferă elevilor toate materialele logistice necesare, nu vom putea vorbi despre educație echitabilă în această perioadă de criză”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Preimierul Ludovic Orban: Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a dat asigurări că noul an școlar va începe la timp, însă încă se fac analize pentru a găsi varianta cea mai bună.

”Școala va începe. Această informație am comunicat-o public. Va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei. Există un grup de lucru coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, care face analiza infrastructurii, a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt. Suntem într-o analiză foarte serioasă pentru că nu poți să creezi o previziune astăzi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei. Noi pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil. Vom anunța atunci când vom avea toate datele necesare pentru a furniza o informație corectă, care să permită elevilor, profesorilor, părinților, să se pregătească pentru deschiderea anului școlar”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă în cazul în care se va continua învățământul online, toți elevii vor avea la dispoziție tablete, prim-ministrul a răspuns: „Am alocat din fondul de rezervă sumele necesare pentru achiziționarea a 250.000 de tablete, licitația este în curs. Așteptăm să se finalizeze această licitație pentru a putea distribui tabletele”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`