Protest al elevilor în Capitală în prima zi de școală: „Ministerul Educației ne îngroapă educația” (VIDEO)

Protest al elevilor în Capitală în prima zi de școală: Ministerul Educației ne îngroapă educația (VIDEO)

Noul an a început cu proteste masive la ușa ministerului Eduației, condus de Ligia Deca. Mai mulți elevi s-au strâns pentru a scanda nemulțumirea pentru că au rămas fără transportul gratuit. Este vorba despre un eveniment promovat de Asociația Elevilor din Constanta, Asociația Vâlceană a Elevilor și Asociația Elevilor din Bucuresti și Ilfov.

Proteste masive la ministerul condus de Ligia Deca

Zeci de elevi au scandat la ușa ministerului „Fără transport, fără educație!”, „Ministerul Educației ne îngroapă Educația”.

Mai mult, elevii au adus cu ei lopeți, dorind să arate simbolic modul în care Ministerul Educației le îngroapă drepturile.

„Ne-am adunat pentru a primi transport gratuit pentru toți elevii din țară și suntem în jur de 50 de elevi din majoritatea județelor. Dorim să se aprobe Hotărârea de Guvern și să se aprobe transportul gratuit.Venim din Constanța, Vâlcea și câteva județe”, a precizat un elev pentru reporterul B1 TV prezent la Ministerul Educației.

Elevii spun că fac autostopul pentru a merge la şcoală

Elevii acuză autoritățile că în unele localități sunt nevoiți să facă autostopul pentru a merge la școală, fapt ce le pune în pericol viața și că un alt caz Caracal s-ar putea întâmpla oricând:

„Ministerul Educației nu respectă dreptul la educație și ne taie transportul gratuit! Transportul meu este 12 lei zilnic dus întors! Primeam o sumă care nu ne acoperea transportul gratuit și mai sunt și alte localități unde nu există transport. În loc să suplimenteze cu microbuze, oferă această sumă forfetară care nu ajută la absolut nimic. Foarte multe persoane renunță la educație sau ajung să facă autostopul, ceea ce ar crea în continuare probleme de tipul celei din Caracal de acum câțiva ani”, a precizat un alt elev.

Elevii din 19 judeţe au rămas fără transport gratuit şi trebuie să achite contravaloarea abonamentelor din propriul buzunar, din cauza unei hotărâri de Guvern. Augustin Hagiu, președinte Federația de Transport FORT, a explicat într-o intervenție pentru B1 TV că de vină pentru situația creată este neclaritatea din actele normative. Potrivit acestuia, județele ce nu au organizat licitații publice pentru asigurarea serviciilor publice de transport nu mai pot face plăți către transportatori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”
20:10 - Elena Lasconi, „reacție la cald” după decizia CCR: „Interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu”
19:55 - Volodimir Zelenski spune că le va prezenta aliaților „Planul Victoriei” pentru „un final just al războiului cu Rusia”. Reuniune la Baza Ramstein din Germania
19:26 - CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă
19:10 - Accident violent pe Valea Oltului. O tânără a murit și alte două persoane au fost rănite
18:51 - Horoscop Alina Bădic săptămâna 6 – 12 octombrie 2024. O conexiune specială cu elemente de destin (VIDEO)
18:44 - Îl va primi în sfârșit Mircea Cărtărescu?