Protecția Consumatorilor a închis vila din Lacu Roșu unde 35 de copii au prezentat simptome severe de toxiinfecție alimentară / Ce au descoperit comisarii

Protecția Consumatorilor a închis vila din Lacu Roșu unde 35 de copii au prezentat simptome severe de toxiinfecție alimentară / Ce au descoperit comisarii
Sursa foto: Freepik.com

Vila din Lacu Roșu, unde 35 de copii au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară, unii ajungând la spital, a fost închisă temporar, după un control al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita, care a identificat mai multe nereguli, scrie Agerpres.

Vila unde copii veniți în tabără s-au simțit rău a fost închisă

Printre nereguli, comisarii au găsit produse cu termen de valabilitate depăşit, cum ar fi unt, muştar sau condimente, produse păstrate la temperaturi necorespunzătoare, precum cârnaţi, crenvurşti, jumări, mezeluri (acestea fiind congelate) sau cu ambalajul deteriorat, rupte sau găurite de rozătoare.

Conform comunicatului transmis de CJPC Harghita, au fost oprite temporar atât serviciile de cazare, cât și blocul alimentar.

De asemenea, în urma controlului, comisarii au descoperit și frigidere neigienizate, dar și cântare care nu aveau buletinele de verificare metrologică.

Reprezentanții vilei din Lacu Roșu au fost sancționați cu trei amenzi în valoare de 28.000 lei.

„Unitatea de cazare formată din 18 camere nu are certificat de clasificare eliberat de Ministerul Turismului. CJPC Harghita va repeta controlul la operatorul economic oprit de la funcţionare, pentru verificarea măsurilor dispuse, operatorul urmând să îşi reia activitatea în locaţiile respective după ce remedierea deficienţelor va fi confirmată de echipele de comisari”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, și Direcţia de Sănătate Publică Harghita a declanşat o anchetă, la puțin timp după ce a fost informată în legătură cu acest caz. Operatorul economic a fost sancționat pentru că nu a păstrat mostre din alimentele pe care le-au mâncat copiii, așa cum prevede legea.

Tabăra era una privată, neanunțată la DSP, motiv pentru care vila nu a putut fi verificată înainte, așa cum se întâmpla în cazul taberelor anunţate la Inspectoratul Şcolar, spune Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongyi, pentru Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare