Prorectorul Universității ”Spiru Haret” a fost arestat prevenitv

Prorectorul Universității ”Spiru Haret” a fost arestat prevenitv

Prorectorul Universității ”Spiru Haret”, Eduard Ionescu, a fost arestat preventiv, alte două persoane au fost arestate la domiciliu și alte patru au fost plasate sub control judiciar, în dosarul privind acordarea de diplome de licență false, informează Știripesurse.ro.

Astfel, magistraţii au admis cererea procurorilor DIICOT.

Anchetatorii au suspiciuni că prorectorul universității, ajutat de alți angajați, ar fi dat diplome de licență false pentru mai multe persoane. Mai exact, studenţii ar fi putut să obţină diplome de licenţă sau master la diverse specializări din cadrul universităţii.

Decizia instanţei vine după ce miercuri, anchetatorii au făcut 76 de percheziții, ancheta vizând, pe lângă prorector, și trei secretari universitari, un asistent universitar, 30 de studenți, 15 profesori, trei decani și prodecani ai unor facultăți, dar și doi angajați ai universității. De asemenea, procurorii fac cercetări și cu privire la 12 intermediari, care nu au funcții sau legături directe cu universitatea. Este vorba despre părinți, soți sau alte rude ale studenților.

Astfel de activități infracționale sunt derulate în cadrul universității de foarte mulți ani, spun procurorii DIICOT.

Percheziţiile vizează nu numai fraudarea unor sesiuni de licență ci şi a examenelor obișnuite aferente anilor universitari, existând situații când studenții, viitori licențiați, nici măcar nu au trecut vreodată pe la cursuri şi nu au participat personal la susținerea examenelor la materiile și disciplinele respectivelor facultăți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`